Ga terug
+ servings

Chocoladecake uit een potje

Heerlijke fluffy vegan cakeje met smeuïge gesmolten chocoladestukjes vanbinnen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Tussendoortje, Dessert
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 1 el (=13 g) kokosolie + extra voor het invetten (of plantaardige boter)
  • 1 el (=20 g) honing (of rijst- of agavesiroop als je vegan bent)
  • 3 el plantaardige melk
  • 2 el (=20 g) zelfrijzende bloem
  • 2 el (=10 g) ongezoet cacaopoeder
  • 1/2 tl (=3 g) bakpoeder
  • 1 blokje 70% chocolade (of 2 blokjes, als je in een erg chocolaty mood bent - één blokje is 12 g)
  • fleur de sel of zoutvlokken optioneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Verwarm 1 eetlepel kokosolie, 1 eetlepel honing en 3 eetlepels melk kort op een laag vuurtje en klop de ingrediënten los met een klopper tot je een homogeen mengsel bekomt. Zet opzij.
  • Zeef intussen 2 eetlepels zelfrijzende bloem, 2 eetlepels cacaopoeder en 1/2 theelepel bakpoeder. (Sla deze stap niet over. Zeven is essentieel om een zo luchtig mogelijk gebak te krijgen.)
  • Hak de chocolade grof. (Met een groot keukenmes gaat dit het makkelijkste vind ik.)
  • Vet twee kleine ovenvaste schaaltjes licht in met wat kokosolie.
  • Voeg de natte ingrediënten geleidelijk aan bij de droge en meng tot alles goed verdeeld is. Roer er de helft van de chocoladestukjes door. Schenk het beslag in de ovenschaaltjes en verdeel er de overige stukjes chocolade overheen. Zet 8 à 10 minuten in de oven, tot een prikker er nog net wat vochtig uitkomt.
  • Bestrooi naar wens met wat fleur de sel en serveer!
Delen op Facebook Pin recept
Trefwoord vegan, glutenvrij, lactosevrij