Heerlijk gepofte ontbijtgranen, een super simpel recept met een combinatie van gepofte spelt, quinoa en amandelen. Voedzamer, veel minder gesuikerd maar ook lekkerder dan je nostalgische kom ontbijtgranen van vroeger!
1elrijstolie(of andere neutrale olie, zoals arachide- of maïsolie)
Voor 2 porties aardbeienskyr (optioneel – je kan Karolasmacks ook perfect eten met (plantaardige) melk erbij – zie tips)
100gaardbeien
300gskyr natuur
1/2tlsteviapoeder(of meer naar smaak)
Voor de afwerking (optioneel)
enkele verse aardbeien
enkele gevriesdroogde frambozen
Instructies
Voor de Karolasmacks
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Hak de amandelen relatief fijn (als je geschaafde amandelen gebruikt, kan je deze stap overslaan) en schep ze om met de gepofte spelt en quinoa. Voeg de ahornsiroop en rijstolie toe en schep goed om, tot de vloeistoffen volledig verdeeld zijn over de granen. Verspreid de mengeling over een met bakpapier beklede bakplaat (zie tips) en plaats 10 à 12 minuten in de oven. Schep na 8 minuten alles om. Laat de Karolasmacks volledig afkoelen op de bakplaat. Bewaar in een luchtdichte bokaal.
Voor de aardbeienskyr
Mix de aardbeien tot een coulis met een staafmixer. Schep ze om met de skyr en het steviapoeder. Werk de aardbeienskyr af met een portie Karolasmacks, stukjes verse aardbei en enkele verkruimelde gevriesdroogde frambozen.