Er bestaan wel evenveel variaties op deze klassieker als dat er chefkoks bestaan, volgens mij :) Mijn versie bevat extra groenten en heerlijke, romige mozzarella. Dit snelle, makkelijke gerecht is een ideale go to voor op een drukke weekavond!
Breng een pot met water aan de kook en kook de penne al dente volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snipper de ui fijn. Verwarm 2 theelepels olijfolie in een pot, voeg de ui en een flinke snuif fijn keukenzout toe. Roer om en laat om een laag vuurtje garen.
Snijd intussen de paprika's en aubergine in blokjes. Voeg ze bij de ui. Pers ook de knoflook erbij. Roer goed om en laat 5 à 10 minuten stoven, tot de groenten gaar zijn.
Halveer intussen de kerstomaatjes en hak het versebasilicum fijn. Giet het vocht van de mozzarella weg en scheur hem in stukken. Zet dit alles opzij.
Voeg 1 theelepel gedroogd basilicum bij de groenten en kruid met versgemalen zwarte peper. Laat het geheel nog een minuutje bakken en voeg vervolgens de tomatensaus toe. Breng aan de kook en draai het vuur uit.
Roer de kerstomaatjes en het verse basilicum door de saus. Schep er vervolgens voorzichtig de penne en tot slot de mozzarella doorheen. Werk eventueel af met wat extra verse basilicum en serveer meteen.