Ga terug
+ servings

Gegrilde paprika en tomaat met halloumi en orzo

Een bord vol zomerse smaken! De paprika en tomaat worden zoet en zacht dankzij het roosteren op hoge temperatuur, de orzo is kruidig en supersmeuïg en de gebakken, goudgele Berloumi is om van te smullen.
4.99 van 177 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Grieks, Italiaans
Porties 2 grote eters

Ingrediënten
  

Voor de groenten

  • 2 gele paprika's
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el rijstolie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 snuifje gedroogde rozemarijn
  • 1/4 tl pikant paprikapoeder
  • 8 (zwarte) cocktailtomaatjes
  • 3 trostomaten
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 à 2 tl kappertjes
  • 1 handvol rucola
  • versgemalen zwarte peper en grof zeezout

Voor de orzo

  • 120 g volkoren orzo
  • 1 handvol verse basilicum en/of oregano
  • 1 tl olijfolie
  • 1/4 kleine citroen (het sap)
  • 1/2 tl gedroogde basilicum
  • versgemalen zwarte peper en grof zeezout

Voor erbij

  • 1 blok Berloumi of halloumi (225 g)
  • 1/2 tl gedroogde oregano (enkel als je niet-gemarineerde Berloumi gebruikt)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C, in de stand boven- en onderwarmte.
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in dikke repen. Verwijder de schil van de ui en snijd in partjes.Schep de groenten op een bakplaat en pers het teentje look erboven uit.
  • Doe 1 el rijstolie bij de groenten, samen met 1 tl oregano, 1 tl basilicum, een snuifje rozemarijn, ¼ tl pikant paprikapoeder en voldoende versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Schep goed om en verspreid alles over de bakplaat, zodat de groenten zo min mogelijk gestapeld liggen. Plaats 20 minuten in de oven.
  • Bereid intussen de orzo volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Hak de verse kruiden fijn.
  • Giet de orzo af, laat uitlekken en schep om met de verse kruiden, 1 tl olijfolie, het citroensap, ½ tl gedroogde basilicum en versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Zet opzij met het deksel op de kookpot.
  • Halveer de cocktailtomaatjes. Zet opzij.
  • Zet de oven op grillstand, op 240 ° wanneer de paprika klaar is.
  • Schep de cocktailtomaatjes en 1 el balsamicoazijn onder de gegaarde paprika en plaats 5 à 10 minuten onder de grill.
  • Snijd de trostomaten in plakjes. Zet opzij.
  • Zet de oven uit. Verdeel de plakjes tomaat en de kappertjes over de groenten. Schep om en laat nog even in de oven staan, met de deur open, terwijl je de Berloumi bereidt
  • Snijd de Berloumi in dikke plakken. Laat een pan met antikleeflaag goed heet worden en leg de kaas erin. (Niet mee prutsen! Gewoon laten liggen tot hij een mooi korstjes krijgt.) Laat enkele minuten bakken aan beide kanten.
  • Schep de rucola door de gare groenten.
  • Verdeel de orzo over de borden. Schep er rijkelijk groenten (en het sap van de groenten!) overheen en leg er enkele plakjes gegrilde kaas bovenop. Smakelijk!
Delen op Facebook Pin recept
Trefwoord Vegetarisch