Ga terug
+ servings

Frittata met paprika en zongedroogde tomaat

Dit recept voor frittata bevat slechts enkele eenvoudige ingrediënten en heb je in een wip klaar. Een voedzame maaltijd boordevol smaak!
5 van 14 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 grote eters

Ingrediënten
  

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 1 el rijstolie
  • 8 halfgedroogde tomaatjes op olie uitgelekt
  • 1 handvol verse basilicum
  • 1 handvol verse peterselie
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 4 biologische eieren
  • 2 el plantaardige room
  • 30 g geraspte kaas (ik gebruik Emmentaler)
  • versgemalen zwarte peper en grof zeezout

Voor erbij

  • gemengde groene salade
  • brood

Instructies
 

  • Verwarm de grill van de oven voor op 230 °C.
  • Snijd de paprika’s in reepjes en snipper de ui fijn.
  • Verwarm 1 el rijstolie in een ovenbestendige pan met antikleeflaag, zoals de GreenPan Barcelona. Roerbak de ui enkele minuten tot deze glazig is. Voeg vervolgens de paprika toe, laat zo’n 5 minuten aanstoven. Roer hierbij regelmatig om en kruid met een flinke snuif fijn zouten versgemalen zwarte peper.
  • Halveer de gedroogde tomaatjes en hak de verse kruiden fijn. Zet opzij.
  • Klop de eieren los met de room. Zet opzij.
  • Voeg 1 tl gedroogde basilicum, ½ tl gedroogde oregano, de zongedroogde tomaatjes en de gehakte verse kruiden bij de paprika. Roer om en verdeel het mengsel gelijkmatig over de pan.
  • Schenk de eieren eroverheen en bestrooi met de geraspte kaas. Plaats 5 à 10 minuten onder de grill tot de eieren gestold zijn en goudbruin kleuren.
  • Snijd de frittata met een houten spatel in punten en serveer warm of koud, met een slaatje en/of wat brood erbij.
Delen op Facebook Pin recept
Trefwoord glutenvrij, lunch, veggie