Snijd de paprika’s in reepjes en snipper de ui fijn.
Verwarm 1 el rijstolie in een ovenbestendige pan met antikleeflaag, zoals de GreenPan Barcelona. Roerbak de ui enkele minuten tot deze glazig is. Voeg vervolgens de paprika toe, laat zo’n 5 minuten aanstoven. Roer hierbij regelmatig om en kruid met een flinke snuif fijn zouten versgemalen zwarte peper.
Halveer de gedroogde tomaatjes en hak de verse kruiden fijn. Zet opzij.
Klop de eieren los met de room. Zet opzij.
Voeg 1 tl gedroogde basilicum, ½ tl gedroogde oregano, de zongedroogde tomaatjes en de gehakte verse kruiden bij de paprika. Roer om en verdeel het mengsel gelijkmatig over de pan.
Schenk de eieren eroverheen en bestrooi met de geraspte kaas. Plaats 5 à 10 minuten onder de grill tot de eieren gestold zijn en goudbruin kleuren.
Snijd de frittata met een houten spatel in punten en serveer warm of koud, met een slaatje en/of wat brood erbij.