Ga terug
Fizzy nectarinemocktail. Twee lage, bolle glazen met een perzikkleurig, schuimend aperitief.
Recept afdrukken
5 van 5 stemmen

Fizzy nectarinemocktail

Een heerlijk zomers aperitief, maar dan eens zonder alcohol. Yügen Kombucha is de hoofdrolspeler in dit frisse drankje! De nectarine pulp wordt op smaak gebracht met verse basilicum en citroen.
Voorbereidingstijd10 min
Totale tijd10 min
Trefwoord: aperitief, cocktail, drankje, mocktail
Porties: 2 drankjes

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 1 rijpe nectarine
  • 3 basilicumblaadjes + 2 takjes om te garneren
  • 1 tl witte kristalsuiker
  • 1/2 tl zoutvlokken of fleur de sel
  • 2 handenvol crushed ice
  • 1 blikje Yügen Kombucha ginger-lemon

Instructies

  • Schrob de citroen grondig schoon en rasp er met een fijne rasp de dunne, geel schil af. Zet de citroenzeste opzij.
  • Verwijder de pit uit de nectarine, snijd haar in enkele stukken en strot het fruit in een hoge maatbeker. Mix tot een fijne puree met een staafmixer.
  • Voeg de 3 basilicumblaadjes bij de nectarinepuree, samen met 2 tl citroensap. (Dat komt ongeveer overeen met het sap van 1/4 kleine citroen.) Zet bij voorkeur 30 minuten (of langer) in de koelkast. (Geen must, wel een aanrader voor de fijnproever!)
  • Maak intussen het crustarandje: vemeng de citroenzeste met 1 tl witte kristalsuiker en 1/2 tl zoutvlokken. Wrijf de rand van de glazen in met het stukje uitgeperste citroen en dop de glazen met hun rand in de suiker-zoutmengeling. Zet de glazen opzij in de koelkast.
  • Haal na de rusttijd nog één keer kort je staafmixer door de nectarinepuree, zodat de basilicumblaadjes fijngemixt worden. Schep er het crushed ice door.
  • Verdeel het nectarine-ijsmengsel over beide glazen. Vul de glazen verder op met de Yügen Kombucha en dompel er een takje basilicum in onder. Serveer meteen!