Ga terug
Twee stapels ontbijtpannenkoekjes, één op de voorgrond en één wazig in beeld op de achtergrond. De snelle ontbijtpannenkoekjes hebben een topping van yoghurt, banaan, blauwe bessen en walnoten.
Recept afdrukken
5 van 53 stemmen

Snelle ontbijtpannenkoekjes

Slechts 5 ingrediënten en slechts 5 minuten werk en je kan al aan het bakken gaan! Deze snelle ontbijtpannenkoekjes zijn makkelijk én overheerlijk. De perfecte verwennerij op een weekendochtend (zonder dat je een halve dag kwijt bent ;)). Smakelijk!
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd25 min
Gang: Ontbijt, Snack
Porties: 18 stuks

Equipment

  • blender

Ingrediënten

De pannenkoekjes

  • 1 heel rijpe banaan (zo'n 110 à 120 g)
  • 260 ml plantaardige melk
  • 160 g volkoren speltmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • (plantaardige) bakboter

De toppings, naar wens

  • 2 el (plantaardige) yoghurt
  • 1/2 banaan, in plakjes
  • 1 handvol blauwe bessen
  • 1 handje walnoten, grof gehakt
  • ahornsiroop

Instructies

  • Breek de banaan in stukken en doe hem samen met de melk in een blender. Blend tot je een gladde milkshake hebt.
  • Doe het volkoren speltmeel, het bakpoeder en de kaneel bij de bananenmelk en blend opnieuw tot een glad deeg. Schraap indien nodig even de randen van de blender af met een pannenlikker.
  • Laat een flinke klont plantaardige bakboter smelten in een pan met antikleeflaag. Schenk rechtstreeks uit de blenderkan enkele kleine pannenkoekjes in de pan. Laat ze bakken tot ze een goudbruine kleur hebben, draai ze om met een spatel en bak ook de andere zijde goudbruin.
  • Herhaal! Vanaf de tweede lading volstaat het om een mespunt van de boter te gebruiken. Serveer de pannenkoekjes met de voorgestelde of andere toppings, naar wens.