Ga terug
+ servings

Dirty chai latte

Met deze dirty chai latte vul je jezelf van kop tot teen vult met warmte en gezelligheid. Deze lichtzoete, kruidige lekkernij is een van mijn favoriete oppeppers tijdens de koudere maanden.
5 van 31 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 7 minuten
Gang Drankjes
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 250 ml Alpro Barista Haverdrink
  • 1 zakje chai thee
  • 1 kaneelstokje
  • 1 tl rietsuiker (of honing)
  • 1/8 tl speculaaskruiden
  • 1 kopje espresso koffie (optioneel)
  • een snuifje gemalen kaneel voor de afwerking

Instructies
 

  • Doe 250 ml Alpro Barista Oat in een steelpannetje. Doe er het theezakje en kaneelstokje bij en voeg 1 tl rietsuiker en 1/8 tl speculaaskruiden toe.
  • Breng aan de kook en roer zachtjes om zodat de speculaaskruiden zich verspreiden. (Let op dat je het theezakje niet stuk maakt.) Zet het vuur uit en laat minstens 5 minuten trekken.
  • Maak de espresso, in een ruime koffiekop. (Ik gebruik koffiecapsules.)
  • Haal het kaneelstokje en theezakje uit de haverdrink (knijp het theezakje hierbij goed uit). Gebruik een melkopschuimer om de geïnfuseerde haverdrink opnieuw op te warmen en op te schuimen. (Als je geen melkopschuimer hebt, breng de haverdrink dan opnieuw aan de kook in de steelpan en klop hem aan een stevig tempo op, met behulp van een klein kloppertje.)
  • Schenk de opgeschuimde Alpro Barista Oat bovenop de espresso en werk af met wat gemalen kaneel.
Delen op Facebook Pin recept