Ga terug
Bovenaanzicht van een kom met overnight oats, afgewerkt met schijfjes banaan, pindakaas, blauwe bessen, pompoen- en zonnebloempitten en stukjes gehakte donkere chocolade.
Recept afdrukken
4.93 van 13 stemmen

Overnight oats met pindakaas en banaan

Overnight oats zijn niet alleen heel erg lekker en voedzaam, maar ook handig voor onderweg, supersnel te maken, met eenvoudige ingrediënten en zonder dat het veel afwas oplevert. Een top ontbijtreceptje dus! Zet de afwerking en toppings vooral naar je eigen hand, daar leent dit recept zich perfect toe!
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd8 uur
Totale tijd8 uur 5 min
Gang: Breakfast, Ontbijt
Porties: 1

Ingrediënten

Voor de oats

  • 35 g havervlokken
  • 1 el chiazaad
  • 140 ml (plantaardige) melk
  • 2 el (plantaardige) yoghurt
  • 1 tl ahornsiroop (optioneel - of honing, agave...)
  • 1 tl Delhaize 100% pindakaas
  • 1/4 tl kaneel (of wat minder, als je niet zo'n liefhebber bent)

Voor de topping

  • 1/2 banaan
  • 10 g chocolade (puur of melk, kies wat je het lekkerste vindt)
  • een handvol blauwe bessen
  • 1/2 el pompoenpitten
  • 1/2 el zonnebloempitten
  • enkele druppels Delhaize 100% pindakaas (optioneel)

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de oats in een bokaaltje. Sluit goed af en schud krachtig tot alles goed vermengd is. Laat een nacht in de koelkast staan.
  • Roer de oats de volgende ochtend goed door en doe ze in een kom. Snijd de banaan in plakjes en hak de chocolade fijn. Werk de oats af met alle toppings. Smakelijk!