Ga terug
Bovenaanzicht van een kom met overnight oats, afgewerkt met schijfjes banaan, pindakaas, blauwe bessen, pompoen- en zonnebloempitten en stukjes gehakte donkere chocolade. Rechts bovenaan staat een glas met een rodebietensapje.
Recept afdrukken
4.93 van 13 stemmen

Wortel-bietensap

Misschien dat je niet meteen warm wordt bij het idee van een groentesapje, maar ik beloof het je: je zal versteld staan! Wortel, rode biet, appel en gember vormen zo'n heerlijke, krachtige combinatie. Een lekkere opkikker die je meteen een goed gevoel geeft.
Voorbereidingstijd3 min
Totale tijd3 min
Gang: Drankjes
Porties: 1

Equipment

  • Fijne rasp
  • Fijn zeefje

Ingrediƫnten

  • 100 ml Delhaize bio wortelsap
  • 50 ml Delhaize bio rodebietensap
  • 75 ml appelsap
  • 1 cm verse gember (of meer of minder naar smaak)
  • een mespunt gedroogde kurkuma
  • enkele ijsblokjes of een grote handvol crushed ice als je het als aperitief serveert

Instructies

  • Giet de sapjes bij elkaar.
  • Schil de gember en rasp hem met een fijne rasp, boven de sapjes.
  • Neem een nieuw glas en leg het fijne zeefje er bovenop. Giet het sap met daarin de gember over in het nieuwe glas, door het zeefje. Pers de achtergebleven gember zo goed als mogelijk uit door hem met behulp een lepeltje tegen het zeefje te duwen.
  • Voeg het ijs toe en bestuif met wat kurkuma.