Ga terug
Bovenaanzicht van een wit diep bord gevuld met snelle misonoedels, wortelschijfjes en champignons. Afgewerkt met een zacht eitje en korianderblaadjes.

Snelle misonoedels

Deze snelle misonoedels zijn voedzaam, vullend en hartverwarmend, supereasy en snelkaar. De gemarineerde eieren kan je tot een dag vooraf maken (die tijd rekende ik niet mee), maar ook niet-gemarineerde zachte eitjes werken hier prima.
4.83 van 56 stemmen
Bereiding 25 min
Totaal 25 min
Porties 2

Ingredi├źnten
  

Voor de gemarineerde eitjes (optioneel)

  • 2 eieren
  • 2 el sojasaus
  • 1 el Thaise vissaus
  • 75 ml water

Voor de misonoedels

  • 1 ui
  • 1 el olijfolie
  • 2 grote wortelen
  • 1 dikke duim verse gember
  • 250 g champignons
  • 2 grote tenen knoflook
  • 600 ml heet water
  • een grote handvol spinazie
  • 100 g Saitaku Miso Sesame Ramen paste (= 6 el)
  • 1 el sojasaus
  • 2 nestjes Delhaize volkoren mie (= 125 g)

Voor de afwerking (optioneel)

  • 1 el sesamzaadjes
  • een handvol korianderblaadjes
  • 1 lente-ui in fijne ringetjes
  • enkele druppels geroosterde sesamolie

Bereiding
 

Voor de gemarineerde eitjes

  • Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en leg de eieren er voorzichtig in, met behulp van een lepel. Laat 7 minuten koken. Zet intussen een kommetje met ijswater klaar in de koelkast. Leg de eieren meteen na het koken in het ijswater en zet het kommetje minstens 5 minuten in de koelkast.
  • Maak intussen de marinade: plaats een klein plastic zakje opengesperd ineen kommetje (zodat het zakje niet omvalt) en doe er 2 el sojasaus, 1 el vissaus en 75 ml water in.
  • Pel de eieren voorzichtig en leg ze in het vocht. Neem het zakje samen zodat er amper nog lucht in zit en de eieren helemaal omgeven zijn door het vocht. Maak het zakje dicht met een klemmetje en zet het minstens een uur in de koelkast.

Voor de misonoedels

  • Snijd de ui in dunne halve ringen. Verwarm 1 el olijfolie in een kookpot en stoof de ui aan. Zet het vuur laag, plaats het deksel op de kookpot en laat de ui garen.
  • Spoel de wortels grondig (schillen hoeft dus niet) en snijd ze in dunne plakjes. Schil de gember en snijd hem in dunne staafjes. Voeg beide bij de ui. Schep goed om en plaats het deksel opnieuw op de pot.
  • Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Stort ze bij de andere groenten in de kookpot.
  • Snijd de knoflook in dunne plakjes en voeg ook deze bij de groenten. Laat enkele minuten stoven.
  • Breng intussen 600 ml water aan de kook (in een waterkoker). Spoel de spinazie en zwier hem droog. Zet opzij.
  • Voeg de Shaitaku Miso Sesame Ramen Paste bij de groenten, samen met 1 el sojasaus. Schenk het hete water eroverheen en dompel de mienoedels onder in vocht. Zet het deksel op de kookpot en laat 3 minuten koken.
  • Schep de spinazie voorzichtig bij de noedels. Plaat het deksel opnieuw op de pot en laat nog 2 minuten sudderen op een laag vuur.
  • Snijd intussen de eitjes voorzichtig in de lengte in twee├źn.
  • Verdeel de misonoedels over twee kommen, leg er de eitjes op en werk eventueel af met sesamzaad, verse koriander, lente-ui en/of wat sesamolie.