Snijd de ui in dunne halve ringen. Verwarm 1 el olijfolie in een kookpot en stoof de ui aan. Zet het vuur laag, plaats het deksel op de kookpot en laat de ui garen.
Spoel de wortels grondig (schillen hoeft dus niet) en snijd ze in dunne plakjes. Schil de gember en snijd hem in dunne staafjes. Voeg beide bij de ui. Schep goed om en plaats het deksel opnieuw op de pot.
Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Stort ze bij de andere groenten in de kookpot.
Snijd de knoflook in dunne plakjes en voeg ook deze bij de groenten. Laat enkele minuten stoven.
Breng intussen 600 ml water aan de kook (in een waterkoker). Spoel de spinazie en zwier hem droog. Zet opzij.
Voeg de Shaitaku Miso Sesame Ramen Paste bij de groenten, samen met 1 el sojasaus. Schenk het hete water eroverheen en dompel de mienoedels onder in vocht. Zet het deksel op de kookpot en laat 3 minuten koken.
Schep de spinazie voorzichtig bij de noedels. Plaat het deksel opnieuw op de pot en laat nog 2 minuten sudderen op een laag vuur.
Snijd intussen de eitjes voorzichtig in de lengte in tweeën.
Verdeel de misonoedels over twee kommen, leg er de eitjes op en werk eventueel af met sesamzaad, verse koriander, lente-ui en/of wat sesamolie.