Dit ontbijt van volle granen, ei, rabarber, aardbei en vanille smaakt niet alleen verrukkelijk. Je huis wordt gevuld met de beste geur ooit! Lekker, voedzaam en een tikkeltje luxueus. Geniet ervan!
Spoelde rabarber schoon en snij de steel in stukjes van een halve centimeter dik.
Smelt de plantaardige boter in een steelpannetje en stoof de rabarber kort aan. Voeg na 2 minuten 2 el water, 2 tl suikervervanger en een snuifje vanillepoeder toe. Laat enkele minuten sudderen, tot de rabarber zacht en gaar is, maar nog niet uit elkaar valt.
Spoel de aardbeien en snijd ze in middelgrote stukjes. Haal de rabarber van het vuur en roer er de aardbeien door. Schep het fruit in een vuurvast schaaltje.
Klop het ei los met de melk, 1 tl suikervervanger en 1 tl vanille-extract. Doe dit voldoende lang en krachtig, totdat er een schuimlaag op het mengsel komt te staan. Schep er dan de graanvlokken door.
Schenk het ei-mengsel over het fruit en verdeel de granen gelijkmatig. Verdeel kleine hoopjes van de aardbeienconfituur over het schaaltje. (Die zakken naar beneden maar dat is de bedoeling!) Strooi er amandelschilfers overheen en zet 20 à 25 minuten in de oven.
Serveer indien gewenst met wat Griekse yoghurt en ahornsiroop. (Ik zeg 'indien gewenst', maar echt doen. Te lekker.)