Ga terug
+ servings

Pappardelle met champignons in een geitenkaassausje

Romige pappardelle boordevol groenten met een geitenkaassausje
4.93 van 13 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 250 g kleine witte champignons
  • 250 g kleine bruine champignons
  • 200 g oesterzwammen
  • een bosje bieslook van zo'n 2 duimen dik
  • een bosje tijmtakjes (in totaal moet je een handvol blaadjes hebben)
  • 1 courgette
  • 120 à 150 g volkoren pappardelle (4 à 5 nestjes)
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 potje zachte geitenkaas
  • 1 grote handvol rucola
  • een handvol (ca. 30 g) walnoten (of geroosterde pijnboompitjes)
  • versgeraspte parmezaanse kaas
  • versgemalen zwarte peper en grof zeezout

Instructies
 

  • Het kookgedeelte van dit gerecht gaat vrij snel, daarom bereid je alle groenten en kruiden best eerst voor. Borstel de witte en bruine champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Hak de bieslook fijn, haal de tijmblaadjes van de takjes en hak ze grof. Draai de courgette in sliertjes met een spiraalsnijder (de dunne zijde, als je een GEFU gebruikt) en zet opzij, in de koelkast.
  • Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. (Al dente of net iets verder, naar je eigen smaak.) Hou zeker twee pollepels kookvocht van de pasta opzij, voor je hem afgiet.
  • Laat intussen 2 eetlepels olijfolie heel heet worden in een grote pan. Zorg ervoor dat de olie net niet rookt. Bak alle champignons en oesterzwammen op een hoog vuur. Schep ze hierbij pas om, van zodra ze beginnen kleuren. Voeg de geperste knoflook en voldoende zwarte peper toe. (Geen zout, dat zuigt het vocht uit de champignons, wat we eerder willen vermijden.) Laat in totaal zo’n 10 minuten bakken, tot de champignons gaar en gekleurd zijn en eventueel vocht verdampt is.
  • Hak de walnoten grof. Zet opzij.
  • Voeg de zachte geitenkaas bij de champignons en laat op een laag vuurtje, onder regelmatig roeren, smelten. Leng eventueel aan met wat kookvocht van de pasta. Schep de verse kruiden erbij, voeg wat grof zeezout toe en roer goed om. Schep de pappardelle bij de champignons en vervolgens de courgetti. Voeg eventueel opnieuw wat kookvocht toe, om de saus smeuïg en zacht genoeg te maken. Schep tot slot de rucola erbij. Werk af met de gehakte walnoten.
Delen op Facebook Pin recept
Trefwoord Vegetarisch, pasta