Pers de pompelmoes uit. (Gooi de uitgeperste helften nog niet weg.) Snijd de halve chilipeper in twee stukken, verwijder de zaadjes en leg deze samen met het takje rozemarijn in het pompelmoessap. Kneus de chili en rozemarijn lichtjes met een stamper. Zet het geheel minstens een uur in de koelkast.
Kneus de roze peperkorrels in een vijzel. Voeg het grof roze zout toe en kneus nogmaals tot het zout wat fijner gemalen is. (Het is niet de bedoeling om echt fijn zout en fijne peper te krijgen, er mag zeker en vast nog wat textuur in zitten!) Schep de suiker bij de roze peper en het zout en roer om tot de ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn. Giet het mengsel over op een klein bordje.
Gebruik de uitgeperste pompelmoeshelften om de randen van de glazen in te wrijven. Dop nu de rand van de glazen in het suiker-zoutmengsel, tot je een mooie kristalrand krijgt. Zet de glazen in de koelkast als je ze nog niet meteen gebruikt.
Doe in elk glas wat ijsblokjes. (Ik gebruik drie grote ijsblokken per mocktail.) Verdeel het pompelmoessap over beide glazen. Schenk er nu NONA June spiritbij tot je drankje zo’n kleine centimeter gestegen is. Vul het glas verder aan met tonic, tot aan de rand en werk af met wat blaadjes rozemarijn. Serveer dit drankje zonder rietje! Drinken langs de kristalrand is namelijk een must en maakt de smaakbeleving zoveel beter!