Ga terug
+ servings

Tortellinisoep

Deze romige tortellinisoep maak je in een handomdraai en je hebt er amper afwas aan. Een heerlijke combinatie van gedroogde kruiden en de zongedroogde tomaatjes zorgen voor extra veel smaak en de Parmezaanse kaas geeft verrassende zoute accenten.
4.93 van 57 stemmen
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, Diner
Porties 2 à 3

Ingrediënten
  

  • 1 witte ui
  • 1 el olijfolie
  • 1 courgette
  • 1 broccoli
  • 700 ml (kokend) water
  • 2 dikke tenen knoflook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde peterselie (of 1 el fijngehakte verse)
  • 1 tl gedroogde dille (of 1 el fijngehakte verse)
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 bakje tortellini naar keuze (250 g)
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 30 g Parmezaanse kaas (of een vegan alternatief) + extra om te garneren
  • 500 ml Alpro Not MLK 'vol'
  • 2 tl Dijonmosterd
  • 100 g verse spinazie gespoeld en droog gezwierd

Instructies
 

  • Schil de ui en snijd hem in de dunne halve ringen. Verwarm 1 el olijfolie in een kookpot met deksel (kies een voldoende groot exemplaar, want alles komt hierin samen), voeg de ui toe en laat deze op een laag vuurtje stoven.
  • Snijd intussen de courgette in dunne plakken. Voeg deze bij de ui en laat enkele minuten stoven. Roer regelmatig om. (Zet het deksel op de pot als de courgette dreigt aan te branden.)
  • Snijd intussen de broccoli in roosjes, spoel grondig en zet opzij. Breng 700 ml water aan de kook.
  • Pers de knoflook bij de courgette en ui en roer om. Voeg ook alle gedroogde kruiden toe en laat alles nog een minuut bakken.
  • Schenk het water bij de courgette en voeg de laurierblaadjes toe. Kruid met versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Breng alles opnieuw aan de kook en voeg de broccoli toe. Zet het deksel op de pot en laat 3 minuten koken.
  • Snijd intussen de zongedroogde tomaatjes in reepjes en rasp de Parmezaanse kaas fijn.
  • Voeg de tortellini bij de soep en laat nog 1 minuut zachtjes koken. Zet het vuur uit en roer er de Alpro Not MLK, de mosterd, de zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas door. Schep er nu voorzichtig de spinazie bij (doe dit indien nodig in twee delen) tot deze geslonken is.
  • Serveer de soep met extra schilfers Parmezaanse kaas.
Delen op Facebook Pin recept
Trefwoord vegan, veggie, lactosevrij