Ga terug
+ servings

Orzosalade met fetasaus

Een heerlijke zomerse salade met een sausje om duimen en vingers bij af te likken! De zoete toets van de maïs en perzik maken het geheel extra zonnig en de orzo zorgt voor een zachte beet en de perfecte verzadiging.
4.96 van 21 stemmen
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Salade, Lunch
Porties 3 à 4

Benodigdheden

  • 1 mini foodprocessor

Ingrediënten
  

  • 1 broccoli
  • 300 g prinsessenboontjes
  • 2 tl rijstolie of andere olie die tegen hoge temperaturen kan
  • 2 verse maïskolven
  • 140 g volkoren orzo
  • 6 mini komkommers of 1/2 gewone komkommer, zaadlijsten verwijderd
  • 1/2 ijsbergsla of andere knapperige sla, naar keuze
  • een duimdik bosje bieslook
  • een handje muntblaadjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 avocado
  • 1 perzik of nectarine optioneel
  • 1/4 citroen het sap

Voor de fetasaus

  • 100 g feta
  • 80 g volle Griekse yoghurt
  • een handvol verse kruiden bieslook, munt, peterselie...

Instructies
 

  • Breng enkele centimeters water aan de kook in een grote kookpot. Snijd intussen de broccoli in roosjes en top de prinsessenboontjes. Spoel en laat ze 5 minuten stomen. (Al dan met behulp van een stoommandje.)
  • Verwarm intussen de rijstolie in een pan en bak de maïskolven rondom rond goudbruin. Bestrooi ze met fijn keukenzout. (Het bakken vraagt wat tijd, die we gebruiken voor de verdere voorbereiding.)
  • Giet de broccoli en boontjes af en breng opnieuw water aan de kook in de kookpot. Kook de orzo gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Maak de fetasaus: doe de feta, yoghurt en voldoende versgemalen zwarte peper in een mini foodprocessor en mix tot je een romige saus bekomt. (Het is normaal dat er een klein korreltje voelbaar blijft, door de feta.) Voeg de verse kruiden toe en mix opnieuw tot deze fijngehakt zijn. Zet opzij.
  • Snijd de komkommertjes in schijfjes en de ijsbergsla in dunne reepjes. Hak de bieslook en munt fijn. Doe al deze ingrediënten in een grote kom, voeg de gestoomde boontjes en broccoli toe en schep om met 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel appelciderazijn. Zet opzij.
  • Giet de orzo af en spoel onder koud stromend water. Laat even afkoelen.
  • Zet de maïskolven rechtop op je snijplank en maak alle korrels los door met een groot mes van boven naar beneden te snijden.
  • Doe de orzo en maïs bij de salade en schep om. Stort alles op een mooie serveerschaal (of niet :)).
  • Snijd de avocado en perzik in plakjes en besprenkel beide met het citroensap. Schik de plakjes op en tussen de rest van de salade. Werk af met wat fetasaus en serveer de rest van de saus er apart bij.
Delen op Facebook Pin recept
Trefwoord veggie