Cheesecake minus the cake

Dit is niet alleen het mooiste, maar – met haar 198 kcal – ook het lichtste kaastaartje van de hele wereld! Ik zal niet beweren dat dit dessertje een evenwaardige vervanger is voor mijn goddelijke Manhattan Cheesecake. Maar daar moet je wel 658 kcal neertellen per stuk. Die houden we dus maar voor op de dagen dat we zin hebben in een lang loopje. Eentje van een uur en een kwartier om preciezer te zijn… You can’t have it all!

cheesecake minus the cake (640x426)

Ingrediënten voor 1 kaasje:

150 g magere verse kaas
1 stickje Canderel vanille
1 ei
3 aardbeien, in kleine stukjes

een handvol braambessen

½ à 1 kl citroensap
1/4 kl steviapoeder
1 kl amandelschilfers

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Vermeng de platte kaas, Canderel en het ei tot een gladde massa en schenk het in een vuurvast schaaltje.
  3. Bak zo’n 25 minuten. De kaas rijst hoog op, maar tijdens het afkoelen, zakt ze opnieuw in, zodat je veel plaats heb voor de fruitlaag.
  4. Plaats de schaaltjes enkele uren (of overnacht) in de koelkast.
  5. Haal het dessertje even voor het opeten uit de koelkast en bereid de fruitlaag: meng het fruit met het citroensap en steviapoeder en prak het licht met een vork. Rooster de amandelschilfers kort in een droge pan en dresseer het fruit en de noten bovenop het gebakje.

Weetje:

In mijn cheescakejes gebruik ik magere verse kaas. Deze bevat heel wat meer water dan de volle versie. Bovendien zit er geen koekjeslaag in, die normaal het vocht wat absorbeert. Daardoor zal je onderin wel wat vloeistof terugvinden. Helemaal niet storend, naar mijn mening, maar ik wil het toch maar even meegeven. Een beetje vocht of 512 kcal extra… Een mens moet keuzes maken in ’t leven hè.

Rood fruit is één van mijn favoriete soldaten in mijn strijd tegen rimpels! Blauwe bessen, frambozen, granaatappels, braambessen en aardbeien bevatten ellaginezuur, een stof die de afbraak van collageenvezels, veroorzaakt door de zon, tegen gaat.

Hit enter om te zoeken of Esc om te sluiten