Muntlimoenyoghurt met aardbeien en amarettikoekjes

Dit is een echt dessertje! Verrassend, fris en zoet! Je kan er makkelijk een ontbijtversie van maken door de confituur weg te laten en de amarettikoekjes te vervangen door een handvol geroosterde amandelschilfers. De-lish!

muntlimoenyoghurt met aardbeien en amarettikoekjes (2) (640x472)

Ingrediënten voor één dessert:

2 grote el (magere) Griekse yoghurt
1 el Philadelphia (light)
½ kl steviapoeder
2 verse muntblaadjes, superfijn gehakt
geraspte schil van ½ limoen
3 aardbeien, in kleine stukjes
1 tl rode vruchtenconfituur met verlaagd suikergehalte
5 amarettikoekjes
enkele ongezouten pistachenootjes, fijn gehakt

Bereiding:

  1. Meng de yoghurt, Philadelphia, munt, limoenrasp en het steviapoeder tot een gladde massa. (Dit kan wel even duren, vermits Philadelphia een vrij stevige structuur heeft.)
  2. Meng de stukjes aardbei met de confituur, tot alles mooi verdeeld is. Het is niet erg als de aardbeitjes hierbij wat gekneusd worden.
  3. Verkruimel de amarettikoekjes op de bodem van een glas. Schep de muntlimoenkaas en vervolgens de aardbeien er bovenop. Werk af met de pistachenootjes en eventueel een blaadje munt.

Tips:

Amarettikoekjes zijn luchtige, mierzoete amandelkoekjes. Je vindt ze in een Italiaanse speciaalzaak (voor de Gentenaars: Casa Del Capriccio, op de hoek in de Sint-Jacobsnieuwstraat). Ze zijn vederlicht: 5 koekjes bevatten zo ‘n 68 calorieën.

Rood fruit wordt wel eens aangehaald als wapen in de strijd tegen huidveroudering. Altijd fijn als lekker eten ook nog eens functioneel is. 😉 Klik HIER als je hier het fijne van wil weten.

Een confituur die heel weinig toegevoegde suikers bevat is Enjoy van Materne.

Ik kies voor magere Griekse yoghurt en light Philadelphia omdat deze beduidend minder vetten en calorieën bevatten en toch heel smaakvol en smeuïg zijn. Heb je nog wat Philadelphia over? Maak er dan een lekker en eenvoudig aperitiefhapje mee. Klik HIER voor een recept.

Hit enter om te zoeken of Esc om te sluiten