Pommes perdues

Iedereen heeft wel eens van die verstoten appeltjes in de fruitmand liggen… Een vettig velletje aan de buitenkant en binnenin al wat melig aan het worden… En niemand die nog naar hen omkijkt, want die nieuwe frisse appels ernaast krijgen ineens alle aandacht… Om een beetje triest van te worden, toch?
Red die arme kneusjes!!! ’t Is totaal niet moeilijk en geeft een superlekker, heerlijk gezond en onvoorstelbaar veelzijdig resultaat! Gebruik de pommes perdues om je yoghurt of platte kaas mee op te fleuren, een rijstwafel mee te beleggen of eet ze gewoon zo, met wat gehakte noten erbij. Jij blij, het milieu blij, de appeltjes blij, iedereen blij!

pommes perdues licht (640x462)

Ingrediënten voor twee porties:

1 appel
kaneel, naar smaak
1 kl steviapoeder (eventueel extra naar smaak)
1 el rozijnen

Bereiding: 

  1. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd vervolgens in heel kleine blokjes.
  2. Doe de appel samen met het steviapoeder stevia, wat kaneel, de rozijntjes en 2 el water in een pannetje en breng aan de kook. Zet het deksel op de pan en laat zo ’n 15 minuten garen. Hou het mengsel goed in de gaten en voeg indien nodig wat extra water toe, als het wat te droog dreigt te worden.
  3. Proef je pommes perdues en voeg eventueel nog wat kaneel en steviapoeder toe, naar smaak. Laat even afkoelen en verorber deze pure cosiness meteen of bewaar in een luchtdicht doosje in de koelkast.

Tips:

Ook nog weinig aantrekkelijke peren kan je zo opnieuw in al hun glorie tot hun recht laten komen! Volg hierbij de instructies om de peertjes te stoven uit het recept voor verse kaas met peertjes en kardemom.

verse kaas met peertjes (452x640)

Heb je overrijpe bananen die niet meer lekker zijn om zo op te peuzelen? Maak er een overheerlijke smoothie van bosvruchten en banaan van!
smoothie van bosvruchten en banaan (431x640)

Hit enter om te zoeken of Esc om te sluiten