Ga terug
–+ servings

Citroenpudding met rode vruchten

Citroenpudding of citroenroomkaas met rode vruchten, romig, fris en bovendien super eenvoudig en helemaal plantaardig
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 3 uur 20 minuten
Totale tijd 3 uur 30 minuten
Gang Ontbijt, Dessert
Porties 4

Benodigdheden

  • 1 blender

Ingrediënten
  

Voor de rode vruchtenlaag

  • 250 g diepgevroren rode vruchten
  • 1 tl steviapoeder (of meer naar smaak - of een andere zoetmaker naar smaak)
  • 50 ml water
  • 1 el chia- of lijnzaad

Voor de pudding

  • 1 pakje zijden tofu (= 400 g) zie tips
  • 40 g agavesiroop( (of ahorn- of rijstsiroop - of vloeibare honing, als het niet vegan hoeft te zijn)
  • de fijngeraspte schil van 1 citroen (schrob deze vooraf grondig schoon)

Voor de afwerking (zie tips)

  • een handvol amandelschilfers, droog geroosterd
  • enkele gevriesdroogde (of verse) frambozen en/of aardbeien, verkruimeld
  • wat fijngeraspte citroenschil

Instructies
 

  • Verwarm de rode vruchten, 1 theelepel steviapoeder en 50 ml water op een laag vuurtje tot het fruit helemaal gaar is. Pureer de grootste stukken met je spatel, draai het vuur uit en laat 5 minuten afkoelen. Roer er 1 eetlepel chiazaad doorheen en laat nogmaals 10 minuten afkoelen. Verdeel de rode vruchtenjam over 4 glaasjes en plaats minstens 10 minuten in de koelkast.
  • Maak de verpakking van de zijden tofu wat open en laat het overtollige vocht eruit lopen. Breng de tofu in een blender, samen met de agavesiroop en citroenzeste. Blend tot je een homogeen mengsel zonder klonters bekomt. Doe dit in verschillende shifts, waartussen je de wanden van de blender afschraapt met een een pannenlikker.
  • Verdeel de pudding over de glaasjes en zet minstens 3 uur in de koelkast.
  • Werk af met de amandelschilfers, het gevriesdroogde fruit en wat citroenzeste.
Delen op Facebook
Trefwoord Vegetarisch, vegan, glutenvrij, lactosevrij