Ga terug
+ servings

Courgetti met cashewsaus en broccoli

Een lekker frisse en snelle courgetti-schotel met een romige saus op basis van cashewnoten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Porties 2

Benodigdheden

  • 1 kleine foodprocessor

Ingrediënten
  

  • 3 courgettes
  • 60 g cashewnoten
  • het sap van 1/2 limoen
  • 1 1/2 tl sojasaus (of meer naar smaak)
  • 1 tl witte miso (optioneel - zie tips)
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 2 tl olijfolie
  • een handvol veldsla, worteltjes verwijderd (of rucola)
  • 30 g parmezaanschilfers
  • versgemalen zwarte peper en grof zeezout, naar smaak

Instructies
 

  • Snijd ½ courgette in blokjes en maak van de overige 2 ½ courgettes slierten met behulp van een spiraalsnijder. (Gebruik de kant voor de dikste courgetti.)
  • Maal de cashewnoten zo fijn mogelijk met behulp van een kleine foodprocessor. Voeg de blokjes courgette, het limoensap, 1 1/2 theelepel sojasaus, 1 theelepel witte miso, voldoende versgemalen zwarte peper en grof zeezout en de helft van de lente-uitjes toe en mix tot je een gladde saus bekomt.
  • Breng water aan de kook en kook de broccoliroosjes in 4 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
  • Laat in een pan de olijfolie heel heet worden. Nu is het een kwestie van alles op te warmen, zo kort en krachtig mogelijk. Stort de courgetteslierten, saus en broccoliroosjes in de hete pan en roerbak 1 minuut. Vermijd het om de groenten langer te verwarmen, want dan verliest de courgette (zowel die uit de courgetti als die uit de saus) al zijn vocht.
  • Bestrooi het gerecht met veldsla en Parmezaanschilfers.
Delen op Facebook
Trefwoord Vegetarisch, vegan, glutenvrij, veggie