Ga terug
+ servings
Bovenaanzicht van een wit bord op een ruw houten achtergrond. Het bord is gevuld met kleurrijke geroosterde groenten. Een kommetje amandelsaus staat ernaast.

Pompoen uit de oven met kip en amandelsaus

Wat een rijkdom aan kleuren! Deze Pompoen uit de oven met kip en amandelsaus is zowel koud als warm superlekker. Het geheim zit 'm in de kruidenmix en het heerlijke amandelsausje.
4.97 van 30 stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Salade, Lunch, Diner
Porties 2 grote eters

Ingrediënten
  

Voor de geroosterde groenten

  • 2 rode uien
  • 1/2 kleine butternutpompoen (ca. 500 g)
  • 1 rode paprika
  • 1 dikke teen knoflook
  • 1/4 kleine witte kool (ca. 250 g)
  • 3 el rijstolie
  • 1 1/2 tl ras el hanout
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl (pikant) paprikapoeder
  • 250 g kerstomaatjes
  • 1 bakje plantaardige kipstukjes
  • 1/2 tl kipkruiden
  • 125 g voorgekookte linzen (= een klein blikje)
  • 1/4 citroen het sap
  • een grote handvol veldsla

Voor het amandelsausje

  • 50 g 100% amandelpasta
  • 1/4 citroen het sap
  • 2 à 3 el water
  • 50 g (plantaardige) yoghurt ongezoet
  • enkele druppels rode tabasco

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 210°.
  • Snijd de uien in partjes, de butternut in blokjes (schillen doe ik niet) en de paprika in reepjes. Stort de groenten op een bakplaat en pers de knoflook erbij. Besprenkel met 1 eetlepel rijstolie en alle specerijen. (Omscheppen hoeft nog niet.)
  • Snijd de witte kool in fijne repen en schep om met 1 eetlepel rijstolie. (Ik vind dit het makkelijkste met de handen, zo kan je goed alles met olie inwrijven.) Stort de witte kool ook op de bakplaat en kruid met versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Schep alles goed om, tot de olie en specerijen gelijkmatig verdeeld zijn.
  • Verdeel de kerstomaatjes over de andere groenten en plaats de bakplaat 20 à 25 minuten in de oven. (Open halverwege de baktijd even de ovendeur, om de stoom te laten ontsnappen.)
  • Maak intussen het sausje: meng de amandelpasta met het citroensap. (Dit geeft een dikke, stugge saus.) Klop er geleidelijk aan het water door, tot je een homogeen mengsel bekomt. Kruid met versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Roer er de (plantaardige) yoghurt en tabasco door.
  • Schep de kipstukjes om met de kipkruiden. (Doe dit in het plastic bakje van de kipstukjes, zo hoef je geen kommetje vuil te maken.) Bak de stukjes in de overgebleven rijstolie.
  • Spoel de linzen en laat ze goed uitlekken.
  • Besprenkel de geroosterde groenten met het citroensap. Schep er de kip, linzen en veldsla door. Serveer (meteen) warm of koud, met het amandelsausje.
Delen op Facebook Pin recept