Ga terug
+ servings
Bovenaanzicht van een donkergrijze kom met speculaas overnight oats, afgewerkt met mandarijn, vijg, amandelschilfers en speculaaskruimels. Op een lichtgrijze, beton ondergrond.

Speculaas overnight oats

Dit ontbijt is niet alleen ontzettend lekker, het is ook superhandig! Je maakt het namelijk de avond voordien. Geen stress 's ochtends dus, maar je kan toch genieten van een heerlijk gezellig kommetje havermout.
5 van 12 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 5 minuten
Gang Ontbijt
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

Voor de overnight oats

  • 2 el havervlokken (15 g)
  • 4 el havermout (30 g)
  • 1 el chiazaad (10 g)
  • 125 ml Tiptoh Original (135 g)
  • 1/4 tl speculaaskruiden
  • 2 gedroogde abrikozen
  • 1 speculoosje

Voor de afwerking (optioneel)

  • 1 mandarijn
  • 1 vijg
  • 1 el amandelschilfers
  • een scheutje Tiptoh Original
  • 1 tl witte amandelpasta
  • 1 speculoosje

Instructies
 

  • Doe de havervlokken, havermout, het chiazaad, de plantaardige melk en de speculaaskruiden in een bokaal (met deksel). Snijd de abrikozen in fijne reepjes en voeg ze toe. Roer alle ingrediënten goed om.
  • Verkruimel de speculoos boven de oats en schep hem er in enkele halen doorheen. Sluit de bokaal en plaats minstens 3 uur in de koelkast. (Overnacht mag uiteraard ook, anders zou Overnight oats maar een stomme naam zijn.)
  • Snijd de mandarijn en vijg in stukjes en rooster de amandelschilfers in een droge pan.
  • Werk de overnight oats af met een scheutje plantaardige melk (een absolute aanrader!), het fruit, een drizzle amandelpasta en de amandelschilfers. Verkruimel het speculoosje eroverheen en geniet ervan!
Delen op Facebook Pin recept