Ga terug
–+ servings
Twee bolle glazen met een goudkleurige chai-ginger mocktail, afgewerkt met sinaas en rozemarijn, op een donkere achtergrond.

Chai-ginger mocktail

In deze feestelijke mocktail proef je vleugjes chai en rozemarijn. De NONA Ginger zorgt voor pit en de sinaasappellimonade voor bubbels en een zoete touch. En de glitters... zorgen voor fun!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Drankjes
Porties 2 drankjes

Ingrediënten
  

  • 2 zakjes chai thee
  • 1 takje rozemarijn
  • 225 ml water

Voor de rim

  • 1 el rietsuiker zo grof mogelijk
  • 1/8 tl kaneel
  • 1/8 tl gemberpoeder
  • 1/4 tl zoutvlokken
  • 1 tl eetbare gouden glitter optioneel

Voor de mocktail

  • 1/2 citroen (je hebt 2 el sap nodig)
  • 60 ml NONA Ginger
  • 200 ml sinaasappellimonade of ginger beer
  • crushed ice

Voor de afwerking

  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 schijfjes gedroogde sinaasappel optioneel

Instructies
 

Vooraf

  • Breng het water aan de kook (ik gebruik een waterkoker) en schenk het in een tas. Voeg de theezakjes en het takje rozemarijn toe. Verwijder de rozemarijn na 5 minuten en de theezakjes na 15 minuten. Laat de thee volledig afkoelen en plaats in de koelkast, zodat hij ijskoud is.

Het samenstellen

  • Meng de rietsuiker, kaneel, het gemberpoeder, de zoutvlokken en de glitter op een plat bord.
  • Pers de citroen uit en snijd de uitgeperste schil in kwarten. Wrijf de randen van de glazen in met een stuk schil. (Doe dit heel ruim, zodat je rim ook wat op het glas zelf komt te zitten.
  • Vul de glazen voor 3/4 met crushed ice. Voeg per glas 75 ml koude thee toe, 1 eetlepel citroensap en 30 ml (= 2 eetlepels) NONA Ginger. Vul de glazen tot aan de rand met sinaasappellimonade.
  • Werk de glazen af met een takje rozemarijn en schijfje gedroogde sinaasappel en serveer meteen.
Delen op Facebook Pin recept