In deze feestelijke mocktail proef je vleugjes chai en rozemarijn. De NONA Ginger zorgt voor pit en de sinaasappellimonade voor bubbels en een zoete touch. En de glitters... zorgen voor fun!
Breng het water aan de kook (ik gebruik een waterkoker) en schenk het in een tas. Voeg de theezakjes en het takje rozemarijn toe. Verwijder de rozemarijn na 5 minuten en de theezakjes na 15 minuten. Laat de thee volledig afkoelen en plaats in de koelkast, zodat hij ijskoud is.
Het samenstellen
Meng de rietsuiker, kaneel, het gemberpoeder, de zoutvlokken en de glitter op een plat bord.
Pers de citroen uit en snijd de uitgeperste schil in kwarten. Wrijf de randen van de glazen in met een stuk schil. (Doe dit heel ruim, zodat je rim ook wat op het glas zelf komt te zitten.
Vul de glazen voor 3/4 met crushed ice. Voeg per glas 75 ml koude thee toe, 1 eetlepel citroensap en 30 ml (= 2 eetlepels) NONA Ginger. Vul de glazen tot aan de rand met sinaasappellimonade.
Werk de glazen af met een takje rozemarijn en schijfje gedroogde sinaasappel en serveer meteen.