Ga terug
+ servings
Bovenaanzicht van een zwarte kom met een oranje curry met pompoen en kikkererwten, op een grijze ondergrond, afgewerkt met verse koriander.

Curry met pompoen

Een kom hartverwarmend, verkwikkend comfortfood. Deze Indiaas geïnspireerde curry biedt je een bom aan groenten en smaken. Heerlijk plantaardig, boordevol goeds!
4.78 van 9 stemmen
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht, Diner
Keuken Indiaas
Porties 2 grote eters

Ingrediënten
  

  • 1 kleine butternut (schoongemaakt ca. 800 g)
  • 2 rode uien
  • 1 el rijstolie
  • 1 witte of gele ui
  • 2 el olijfolie
  • 1 bakje oesterzwammen (200 g)
  • 3 dikke tenen knoflook
  • 2 stelen boerenkool of ca. 40 g voorgesneden boerenkool
  • 1 el mild currypoeder
  • 1 tl garam masala
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 200 ml heet water
  • 2 cm verse gember (geraspt ca. 1 el)
  • 1 blik kikkererwten, gespoeld (uitgelekt ca. 240 g)
  • 1 klein brikje kokosmelk (250 ml)
  • 1/4 citroen het sap

Voor erbij

  • bruine rijst
  • verse koriander

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 210°C.
  • Spoel de pompoen grondig (schillen hoeft dus niet), snijd hem in de lengte in tweeën en schraap de pitten eruit. Snijd de pompoen in hapklare stukjes en stort deze op een bakplaat. Verwijder de schil van de rode uien en snijd ze in partjes. Stort ze ook op de bakplaat.
  • Besprenkel alle groenten met de rijstolie. Kruid met versgemalen zwarte peper en grof zeezout, schep om, verspreid alles goed over de bakplaat en plaats 25 minuten in de oven. (Tussendoor omscheppen hoeft niet, maar open halverwege de oven wel even om stoom te laten ontsnappen.)
  • Snipper de witte ui fijn. Verwarm de olijfolie in een grote kookpot en fruit de ui tot hij glazig is.
  • Scheur intussen de grootste oesterzwammen in repen. Stort de oesterzwammen bij de ui en zet het vuur hoger. Laat ze enkele minuten bakken (roer niet om) en pers er vervolgens de knoflook bij. Roer om en laat nog enkele minuten bakken.
  • Scheur intussen de boerenkool van de stelen. Spoel ze grondig en zwier droog. Snijd de boerenkool in fijne reepjes.
  • Voeg het currypoeder, de garam masala en de komijn bij de oesterzwammen en laat de specerijen een kleine minuut meebakken. Schenk de tomatenblokjes en het water erbij en breng het mengsel aan de kook.
  • Spoel de gember, verwijder eventuele ruwe stukjes en rasp de gember boven de pot.
  • Stort de boerenkool, kikkererwten en kokosmelk in de kookpot en breng zachtjes aan de kook. Daar het vuur uit en schep er tot slot de geroosterde pompoen en het citroensap door.
  • Werk de curry af met verse kroiander en serveer met bruine rijst.
Delen op Facebook Pin recept