Ga terug
+ servings
Bovenaanzicht van verschillende kleine koekjes met chocolade en hazelnoot, op een stuk wit bakpapier.

Koekjes met chocolade en hazelnoot

Bij een thee of koffie moet je toch kunnen genieten van een lekker koekje? Dat vind ik althans! Deze voedzame koekjes met chocolade en hazelnoot zijn supereenvoudig te maken en zijn smaken zo zo goed!
5 van 12 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Snack
Porties 15 stuks

Ingrediënten
  

  • 75 g 100% hazelnootpasta
  • 70 g havermout
  • 50 g suikervrije appelmoes
  • 20 g ahornsiroop of agave of honing
  • 1/2 tl vanille-essence
  • 25 g pure chocolade
  • 30 g hazelnoten
  • een snuifje zoutvlokken of fleur de sel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de hazelnootpasta, havermout, appelmoes, ahornsiroop en vanille-essence in een kom.
  • Hak de chocolade grof en de hazelnoten fijn. Stort beide bij de andere ingrediënten. Voeg de zoutvlokken toe.
  • Roer goed om tot alles gelijkmatig verdeeld is. Maak kleine balletjes van het deeg, leg ze op de bakplaat en druk licht aan.
  • Plaats 15 minuten in de oven en laat de koekjes vervolgens nog 10 minuten afkoelen op de bakplaat. Laat ze vervolgens verder afkoelen op een rooster of geniet er onmiddellijk van!
Delen op Facebook Pin recept