Een heerlijke snack of een voedzaam ontbijt, deze wafeltjes kan je inzetten zoals je wil! Ze zijn helemaal plantaardig, volkoren en lekker kruidig dankzij de kaneel en vanille.
50mlrijstolieof andere neutrale olie, zoals maïsolie + wat extra voor het roosteren van de butternut
2eierenindien nodig, zie UPDATE bij de tips
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de butternut in tweeën, schraap de zaadjes eruit en wrijf zowel de binnen- als buitenkant in met enkele druppels rijstolie. Leg de halve butternut met de snijkant naar beneden op de bakplaat en rooster 50 minuten.
Roer de appelciderazijn door de melk en zet 10 minuten opzij.
Doe het meel, bakpoeder, natriumbicarbonaat en de kaneel in een mengkom en meng ze door elkaar met een klopper (zo breng je er lucht in).
Doe de banaan in een kom en schep er 300 g van het geroosterde butternutvruchtvlees bij. Voeg het vanille-extract, de agavesiroop en rijstolie toe en schenk ook de melk erbij. Mix het mengsel fijn met een staafmixer.
Laat het wafelijzer opwarmen. (Ik zette de GreenPan Wafflemaler op kleurstand 3 en tewtuurstand 2.)
Schep het mengsel droge ingrediënten door het mengsel natte ingrediënten. Schep met een lepel hoopjes van het beslag op de wafelplaat en laat de wafeltjes gedurende de looptijd bakken. (De GreenPan Wafflemaker hoef je niet in te vetten!)
Haal de wafeltjes uit het ijzer en laat ze even afkoelen op een rooster. Als ze vers zijn, zijn ze licht knapperig. Laat je ze afkoelen, dan worden ze helemaal zacht. Je kan ze terug wat crunch geven door ze even op te warmen in de broodrooster.