Deze Mediterrane one pot pasta heeft het allemaal: eenvoudig te maken, toegankelijke ingrediënten, staat snel op tafel, weinig afwas en... LEK-KER! De groentecombinatie in dit recept is klassiek, maar het geheim zit 'm in de details: olijven, feta, gebakken tomatenpuree en... melk!
75gontpitte olijven(kies een soort die je lekker vindt)
100gfeta(of zie tips)
eengrote handvolrucola
Instructies
Snipper de ui fijn. Verwarm de olijfolie in de stoofpan en voeg de ui en een flinke snuif fijn keukenzout toe. Laat de ui op een zacht vuurtje stoven.
Snijd intussen de paprika in blokjes. Voeg deze toe en laat hem mee stoven. Roer af en toe om en snijd intussen de courgette in blokjes. Doe ook deze in de pan. Laat opnieuw verder stoven terwijl je de aubergine in blokjes snijdt. Voeg deze als laatste toe en pers ook de knoflook erbij. Roer om en laat 5 minuten stoven met het deksel op de pan.
Voeg de Provençaalse kruiden toe en laat ze 1 minuut mee stoven. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak deze nog 2 minuten mee. Roer hierbij voortdurend om, zodat de tomatenpuree niet aanbrandt.
Schenk het water en de pasta bij de groenten en roer goed om. Kruid het mengsel met voldoende versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Zet het vuur laag, plaats het deksel op de pan en laat sudderen. Volg de tijdsaanwijzing op de verpakking van de pasta. Roer af en toe om.
Hak intussen het basilicum grof.
Voeg na het aflopen van de gaartijd de melk toe en breng het gerecht opnieuw aan de kook. (Het is normaal dat de pasta nog niet helemaal gaar is.) Zet het vuur laag, voeg de kerstomaatjes, de olijven en het verse basilicum toe. Roer om, zet het deksel op de pan en laat nog 2 à 3 minuten sudderen.