Karola's Kitchen - tortillatoastjes met olijventapenade en gemarineerde kerstomaat

Duivelse tortillatoastjes

Voetbal! Het land kleurt zwart, geel en rood, gezichten worden geschilderd, feestjes worden gehouden en er wordt bij de bakker niet meer over het slechte weer gepraat. Ik heb absoluut niets met voetbal. Maar heel die saamhorigheid en dat prille Belgische chauvinisme vind ik geweldig. Toen Nina.be, het online lifestyle magazine van Het Laatste Nieuws me vroeg om een hapje in Belgische driekleur te maken, kon ik alleen maar enthousiast zijn. En dit is het geworden: tortillatoastjes met verse olijventapenade en gemarineerde kerstomaatjes. Klinkt misschien nogal fancy voor een voetbalsnack, dus presenteer ze gerust als Duivelse tortilla’s, als je daar meer succes mee denkt te oogsten. In elk geval, ze zijn super lekker! En zelfs (oké, relatief) gezond 😉
Ik ken niets van voetbal en ik heb de match afgelopen maandag ook niet gezien, maar ik heb enigszins begrepen dat ons nationale elftal niet zo geweldig gepresteerd heeft 😀 Wat gebeurd is, is gebeurd, dus ik stel voor ons helemaal te focussen op de volgende wedstrijd en massa’s positive vibes richting Frankrijk te sturen. Naar onze Belgen, welteverstaan. Maak er een fijn feestje van!

Karola's Kitchen - tortillatoastjes met olijventapenade en gemarineerde kerstomaat

Ingrediënten voor zo’n 15 hapjes:

15 gezouten maïstortillachips (natuur, zonder toegevoegd smaakje)
10 kerstomaatjes
20 ontpitte, zwarte olijven
een grote handvol verse basilicum, fijngehakt
½ tl gedroogde oregano
½ tl balsamicoazijn
½ tl citroensap
1 ½ tl olijfolie
enkele druppels tabasco
versgemalen zwarte peper

Bereiding:

  1. Snijd de kerstomaatjes in schijfjes en vermeng ze met de helft van de basilicum, de balsamicoazijn, tabasco en ½ tl van de olijfolie. Zet even opzij.
  2. Mix de olijven, de andere helft van de basilicum, 1 tl olijfolie, de oregano, het citroensap en wat versgemalen zwarte peper tot een tapenade met behulp van een staafmixer of blender.
  3. Leg de tortillachips met de holle kant naar boven op een schaal. Schep op elke chip wat tapenade en leg hier bovenop enkele schijfjes kerstomaat. Ready to serve!

Karola's Kitchen - tortillatoastjes met olijventapenade en gemarineerde kerstomaat

Tips:

Ik presenteerde deze tortillatoastjes op een houten plank die ik pimpte met zwarte, gele en rode tape, gevonden in de doe-het-zelf afdeling bij Action. Spotgoedkoop, moeiteloos en toch een leuk effect!

Kan je nog wat inspiratie gebruiken voor een ander lekker, supergezond en heel eenvoudig tv-hapje? Neem dan zeker een kijkje bij skinny dippen in broccoli en geitenkaas (klik HIER).
Ander niet te gecompliceerd lekkers om je avond extra gezellig te maken zijn bijvoorbeeld mijn komkommerhapje met verse kruidenkaas (klik HIER) of witloofhapjes met gerookte makreel (klik HIER).

Hit enter om te zoeken of Esc om te sluiten