Rucola en mini-asperges met blauwe kaas en walnoten

Blauwe kaas… Er is een tijd geweest dat ik hem liever zag gaan dan komen… Maar vermits de wetenschap zegt dat smaakpapillen absoluut geen eigen wil hebben en dus zeer makkelijk manipuleerbaar zijn, heb ik deze lelijkerd ‘leren eten’.
Nu is Blue d’Auvergene absoluut één van mijn favoriete kazen! Net zoals feta en Parmezaan, heb ik hem altijd in huis. Zoveel smaak in een piepkleine hoeveelheid! Ideaal om een gerecht lekker pittig en smeuïg te maken, zonder echt veel calorieën te moeten toevoegen.

rucola en mini-asperges met blauwe kaas en walnoten (522x640)

Ingrediënten voor één gewone eter:

50 g rucola, gespoeld en gedroogd
¼ komkommer, in de lengte gehalveerd, ontpit, geschild, in halve maantjes
50 g mini-asperges, gespoeld
50 g Blue d’Auvergne (of een andere blauwe kaas)
10 g walnoten, grof gehakt
10 g rozijntjes, grof gehakt
1 lente-uitje, in fijne ringetjes
1 kl olijfolie
½ kl balsamicoazijn
peper en zout

Bereiding:

  1. Verhit ½ kl olijfolie in een pan en roerbak de asperges in 4 minuten beetgaar.
  2. Vermeng de rucola met de komkommer, het lente-uitje, de andere ½ kl olijfolie en de balsamicoazijn met elkaar. Kruid met peper en zout. Schep vervolgens de asperges erdoor.
  3. Verkruimel de kaas over de salade en strooi de walnoten en stukjes rozijn erover.

Tip:

Je kan de schil uiteraard ook aan je komkommertjes laten zitten. Dat spaart niet alleen tijd, maar is ook gezonder! Dat komkommer goed is voor de huid, wordt al heel lang beweerd, maar onlangs las ik dat het vooral de schil is die alle werkzame stoffen bevat. Zoals dat zo vaak gaat met groenten en fruit hè.

Hit enter om te zoeken of Esc om te sluiten