Karola's Kitchen - komkommerhapje met verse kruidenkaas

Komkommerhapje met verse kruidenkaas

Aperitiefhapjes zijn wolfjes in schaapskleren wat calorieën betreft. Toastjes, bladerdeeghapjes, mayonaisebereidingen, kaasblokjes… Zonder het te beseffen spelen we grote hoeveelheden calorieën naar binnen.
Deze ultralichte en lekkere komkommerhapjes zijn échte schaapjes! Genieten maar dus!

komkommerhapje met verse kruidenkaas (640x427)

Ingrediënten voor 6 hapjes:

6 schijfjes komkommer van 0,5 cm dikte
60 g Philadelphia (light, als je dat wenst)
2 tl yoghurt natuur
enkele verse muntblaadjes
enkele takjes verse dille
enkele steeltjes verse bieslook
1 radijs, in dunne schijfjes
1 tl vegan Cavi-Art (zie tips – of zwarte lompviseitjes)
versgemalen zwarte peper en grof zeezout

Bereiding:

Vermeng Philadelphia, yoghurt, verse kruiden en peper en zout tot een gladde massa.

Snijd de schijfjes radijs in twee.

Leg een lepeltje van de verse kruidenkaas op een schijfje komkommer. Steek twee halve radijsschijfjes in de kaas en leg er een klein toefje lompviseitjes of cavi-art bovenop. Werk eventueel af met heel fijn gesneden muntsnippertjes.

cavi-artTip:

Cavi-Art zijn zwarte zeewierpareltjes die zowel qua smaak, als look, als textuur lijken op lompviseitjes. Ze zijn te verkrijgen in de betere supermarkt, in de visafdeling.

 

Hit enter om te zoeken of Esc om te sluiten