Ooohja. Ook ik maak soep van diepvriesgroenten. Want ook ik heb soms helemaal geen zin om lang in de keuken te staan.
Het kost ongeveer anderhalve minuut om de ingrediënten voor mijn luie-wijven broccolisoep in een kookpot te gooien. Dan kan ik een half uur besteden aan belangrijkere zaken. En dan nog twee minuutjes de tijd nemen om de soep te mixen. Heerlijk vullend en toch ultralicht! Voor mij het ultieme recept om een geniepig avondhongertje te stillen.
Samen met een Stepford-wife tomatentoast of een avocado of beiden, vormt het ook een perfecte lichte lunch!
Ingrediënten voor twee héél grote kommen soep:
½ kg broccoliroosjes uit diepvries
1 l kokend water
2 vetarme groentebouillonblokjes
½ kl gedroogde tijm
een snuif chilivlokken, naar smaak
peper en zout
Werkwijze:
- Doe al deze ingrediënten samen in een kookpot en laat alles gedurende 20 à 30 minuten op een laag vuur sudderen.
- Laat even afkoelen en mix de soep fijn.
Tip:
Ook mijn luie-wijven bloemkoolpeterseliesoep vormt een supersnelle, ultralichte en lekkere vitaminelunch!
2 reacties
Ik heb deze echt al vaak gemaakt wanneer ik weinig tijd had. Altijd lekker, en de tijm en chilivlokken zorgen ervoor dat het geen ‘saaie’ soep wordt 🙂