Curry van boontjes, broccoli en scampi

Kokos, curry, verse ananas… Do I need to say more?
curry van boontjes, venkel en broccoli met scampi (512x640)
Ingrediënten voor één grote eter:

½ venkelknol, ontdaan van de kern en het groen, in vrij grote stukken
½ broccoli, in roosjes
200 g prinsessenboontjes, schoongemaakt en gehalveerd
2 lente-uitjes, in ringetjes
12 scampi, gepeld en darmkanaal verwijderd
1 el olijfolie
½ klein blikje kokosmelk
2 kl currypoeder
1 kl kurkuma
1 el verse munt, fijn gehakt
1 kl verse gember, geraspt
sap van 1/8 limoen
1 schijf verse ananas, in stukjes
½ kl gedroogde chilipeper
zout

Bereiding:

  1. Kook de prinsessenboontjes in 6 minuten gaar. Voeg na 2 minuten de broccoliroosjes toe en kook in 4 minuten mee gaar.
  2. Verhit de olijfolie en roerbak de venkel en de lente-uitjes een 5-tal minuten.
  3. Voeg de kokosmelk, de scampi, de kurkuma, de curry, de chilipeper en wat zout toe. Laat een 5-tal minuten sudderen.
  4. Voeg de broccoli, boontjes, munt, limoen, ananas en gember toe en roer alles om.

 

Niets uit dit artikel mag verveelvoudigd of gekopieerd worden in enige vorm, enerzijds elektronisch of digitaal, anderzijds via fotokopijen of opnamen, op welke wijze ook, zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur, Karolien Olaerts.

6 reacties

      1. Deze heb ik vandaag klaargemaakt ( dubbele portie want we zijn met 2 ) en het smaakte voortreffelijk. 😋
        Een snel en makkelijk receptje dat zeker de moeite loont om eens uit te proberen!
        Karolien, jij leerde ons nieuwe maaltijden maken en daar zijn we meer dan tevreden mee. Doe zo voort ! Aftellend naar je vierde boek 🙃

Geef een antwoord

Dropbar Content
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

En ontvang allerlei leuke extra’s, zoals seizoens kalenders, weekmenu’s en nog veel meer!