Als je geen fan bent van lompviseitjes, kan je deze natuurlijk weglaten. Maar ik vind die zoute, zee-achtige smaak absoluut een meerwaarde!
Ingrediënten voor één normale eter:
½ rode paprika, zaadlijsten verwijderd, in vrij grote blokjes
2 lente-uitjes, in ringetjes
50 g rucola
2 kl olijfolie
1 kl balsamicoazijn
1/3 komkommer, in de lengte gehalveerd, geschild, ontpit, in halve maantjes
60 g Damse mokke, in stukjes gesneden
6 cocktailtomaatjes, gehalveerd
1 grote kl zwarte lompviseitjes
1 kl gedroogde tijm
peper en zout
Bereiding:
- Verhit 1 kl olijfolie en roerbak de paprika en de lente-uitjes een 5-tal minuten. Laat even afkoelen.
- Schep de rucola voorzichtig om met de komkommer, de tomaatjes, 1 kl olijfolie, de balsamicoazijn, de kaas, de tijm en peper en zout. Voeg vervolgens de paprika en lente-uitjes toe en als laatste de lompviseitjes. Schep opnieuw voorzichtig om.
Tip:
Als je wat minder tijd hebt, kan je gerust een halve geroosterde paprika gebruiken uit een bokaal en één rauw lente-uitje.