Als je geen fan bent van lompviseitjes, kan je deze natuurlijk weglaten. Maar ik vind die zoute, zee-achtige smaak absoluut een meerwaarde!
Ingrediënten voor één normale eter:
½ rode paprika, zaadlijsten verwijderd, in vrij grote blokjes
2 lente-uitjes, in ringetjes
50 g rucola
2 kl olijfolie
1 kl balsamicoazijn
1/3 komkommer, in de lengte gehalveerd, geschild, ontpit, in halve maantjes
60 g Damse mokke, in stukjes gesneden
6 cocktailtomaatjes, gehalveerd
1 grote kl zwarte lompviseitjes
1 kl gedroogde tijm
peper en zout
Bereiding:
- Verhit 1 kl olijfolie en roerbak de paprika en de lente-uitjes een 5-tal minuten. Laat even afkoelen.
- Schep de rucola voorzichtig om met de komkommer, de tomaatjes, 1 kl olijfolie, de balsamicoazijn, de kaas, de tijm en peper en zout. Voeg vervolgens de paprika en lente-uitjes toe en als laatste de lompviseitjes. Schep opnieuw voorzichtig om.
Tip:
Als je wat minder tijd hebt, kan je gerust een halve geroosterde paprika gebruiken uit een bokaal en één rauw lente-uitje.
Niets uit dit artikel mag verveelvoudigd of gekopieerd worden in enige vorm, enerzijds elektronisch of digitaal, anderzijds via fotokopijen of opnamen, op welke wijze ook, zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur, Karolien Olaerts.
2 reacties
Helemaal goedgekeurd door familie Sli 😉
En helemaal goed gemaakt door jou! Zo flink! En blij dat het gesmaakt heeft!