Granaatappelgeduld

gezond ontbijt met granaatappelIk ben niet heel erg avontuurlijk als het op mijn ontbijt aankomt…
Zo goed als elke dag start ik met fruit, yoghurt, noten en zaden.
Maar elke dag opnieuw geniet ik er zoooooo van!
Ik ben momenteel erg into de combinatie van peer, kaki en granaatappel. De peertjes staan namelijk nog steeds erg laag geprijsd, de kaki’s zijn nu heerlijk zoet en de granaatappelpitjes lijken wel te exploderen van alle robijnroodheid!

Mijn papa wordt daar enorm zenuwachtig van, van granaatappels. ‘t Is te zeggen, van te aanschouwen hoe ik een granaatappel ontpit. Toegegeven, het vraagt wat geduld en prutswerk, maar ik word er net zen van 🙂 En met de pitjes van één vrucht kan ik wel drie lekkere, verkwikkende en gezonde ontbijtjes maken. Mijn prutswerk loont dus 😉

Ik heb al allerlei ontpittrucjes uitgeprobeerd: met kloppen en slaan en water en ik heb zelfs een speciaal apparaatje aangeschaft. Maar er bestaat geen megahandige en supersnelle methode, vrees ik…
Ik doe het zo:
Ik rol de granaatappel eerst stevig over mijn werkvlak. Hierbij voel je dat er al heel wat pitjes loskomen van de schil. Vervolgens snijd ik de granaatappel horizontaal in twee en in elke helft maak ik een aantal inkervingen in de schil. Tot slot keer ik de vrucht als het ware “binnenste buiten”. Dat stelt de meeste pitjes bloot. En dan kan het peuteren (en zen worden) beginnen… 🙂
Dit alles doe ik op een bordje, zodat ik ook het lekkere sap dat vrij komt kan opvangen!

granaatappels ontpitten

Hit enter om te zoeken of Esc om te sluiten