Search

10 one pot-gerechten

One pot wonders, one pot-gerechten of simpelweg éénpansgerechten, je hebt er tegenwoordig heel wat benamingen voor. De betekenis is steeds dezelfde: recepten waarbij je maar één pan (of bakplaat of ovenschotel) gebruikt én dus je afwas tot een minimum beperkt. Heel welkom op drukke weekdagen of net tijdens het weekend, als je jezelf met zo weinig mogelijk huishoudelijk werk wil opzadelen.

Klik op de titels of foto’s om naar de recepten te gaan.

1. Midden-Oosters stoofpotje met feta

Warme specerijen zoals komijn en kurkuma spelen een hoofdrol in dit recept. Ik hou enorm van de combinatie van de zachte aubergines en beetgare paprika, maar eigenlijk kan je met de groenten spelen zoveel als je wil. De feta zorgt voor een heerlijk zout accent.

2. Vis met sojasaus uit de oven

Deze schotel zet ik regelmatig op tafel als er gasten komen, maar hij kan ook perfect dienen om te serveren op een doordeweekse avond. De combinatie van sojasaus en mosterd vormt een pittig sausje dat de zachte smaken van de ingrediënten perfect compenseert.

Karola's Kitchen - Vis met sojasaus uit de oven
Je vindt dit recept ook in Karola’s Kitchen – Smaakvol.

3. Groene shakshuka

Dit is het broertje van de bekende Rode shakshuka. Veel groene groenten die op smaak worden gebracht met komijn, kurkuma, citroen en dille. Een heerlijk, eenvoudig gerecht waar je me altijd een plezier mee doet.

Karola's Kitchen - Groene shakshuka
Je vindt dit recept ook in Karola’s Kitchen – Het kookboek.

4. Traybake met witloof, pastinaak en peer

Bij een traybake bereid je alles op één bakplaat. Het bittere van de witloof wordt mooi aangevuld door de zoete pastinaak en peer. De hazelnoten zorgen voor een knapperige beet en de feta voor zoute accenten.

Bovenaanzicht van een bakplaat met geroosterde witloof, pastinaak en peer, afgewerkt met groene kruiden, hazelnoten en feta.

5. Frittata met paprika en zongedroogde tomaat

Een frittata is zo’n fijn gerecht om restjes groenten in te verwerken. Maar er zijn ook van die combinaties die net dat stapje verder gaan en wonderbaarlijk lekker zijn. In dit recept zorgt de mix van groene paprika, zongedroogde tomaat, veel oregano en geraspte kaas voor een waar pizza-smakenpallet!

Een goudgele frittata met stukjes rode, gele en groene paprika, gepresenteerd in een pan, afgewerkt met wat gehakte peterselie.

6. Tortellinisoep

Dit is een persoonlijke favoriet. Ik vind het zo’n comfortfood én Pieterjan is ook elke keer heel enthousiast als ik deze Tortellinisoep op tafel zet. Altijd fijn! De romige soep, hartige tortellini en de heerlijke mix van gedroogde kruiden maakt dit een unieke lekkernij.

Bovenaanzicht van een lichtgroen diep bord gevuld met een romige tortellinisoep met broccoli en spinazie.

7. Gelakte zalm met groenten uit de oven

Dit is een ontzettend geliefd gerecht op de blog. Zo eenvoudig om te maken en toch echt bijzonder dankzij het zoetzure sausje dat over de zalm en groenten heen gaat. Velen kregen er ook al de niet zo populaire kikkererwten mee verkocht aan hun kroost. Victorie!

Bovenaanzicht van een bakplaat met zalm en groenten. De zalm is geglaceerd en de groenten zijn onder meer broccoli, blokjes pompoen en rode ui.
Je vindt dit recept ook in Karola’s Kitchen – Smaakvol.

8. Snelle misonoedels

De gemarineerde eitjes vragen om een afzonderlijk pannetje, maar je kan ze perfect (tot zelfs een dag) vooraf maken. Door de volkorenmie gaar te koken in de misobouillon, krijgen ze extra veel smaak.

Bovenaanzicht van een wit diep bord gevuld met snelle misonoedels, wortelschijfjes en champignons. Afgewerkt met een zacht eitje en korianderblaadjes.
Je vindt dit recept in een herziene versie in Karola’s Kitchen – Smaakvol.

9. Midden-Oosters gekruide groenten uit de oven

Karola's Kitchen - Labneh met Midden-Oosters gekruide groenten en gehakt
Je vindt dit recept in een herziene versie in Karola’s Kitchen – Het kookboek.

10. Vis in roomsaus met prei en worteltjes

Dit recente gerecht werd meteen erg populair op de blog en ik begrijp helemaal waarom: het klassieke karakter dankzij de vis, aardappelen, prei en worteljes met tóch een rijkdom aan groenten maken dit een maaltijd om echt mee te scoren bij een ruim publiek.

Bovenaanzicht van een pan gevuld met vis in roomsaus met prei en wortelen en aardappelen

Hopelijk kunnen deze one pot-gerechten jou smaken! Ze beperken je afwas in elk geval tot een minimum 😉
Deel deze blogpost zeker met familie en vrienden, die ook gebaat zijn bij wat voedzame, eenvoudige maaltijdinspiratie.


Niets uit dit artikel mag verveelvoudigd of gekopieerd worden in enige vorm, enerzijds elektronisch of digitaal, anderzijds via fotokopijen of opnamen, op welke wijze ook, zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur, Karolien Olaerts.

Geef een reactie

Search
Dropbar Content
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

En ontvang allerlei leuke extra’s, zoals seizoens kalenders, weekmenu’s en nog veel meer!