Zoek

Asperges en kerstomaatjes met kappertjes en halloumi

De combinatie van halloumi met groene asperges en kerstomaatjes werkt. Daarmee vind ik niets nieuws uit. Ik heb er echter mijn eigen toets aan gegeven, waarbij peterselie eens geen figurantenrol krijgt. Door haar niet fijn te hakken, doet ze meer dienst als groente dan als kruid. Dat verdient die pittige vitaminebom ook wel eens!
asperges en kerstomaatjes met kappertjes en halloumi (640x480)
Ingrediënten voor één grote eter:

50 g mini-asperges
½ courgette, in halve schijven
12 kerstomaatjes, gehalveerd
¼ venkel, grof gehakt
2 lente-uitjes, in ringetjes
60 g halloumi, in kleine schijfjes
2 kl kappertjes
1 kl olijfolie
een flinke snuif gedroogde tijm
1 kl balsamicoazijn
een handvol verse bladpeterselie
peper en zout

Bereiding:

  1. Verhit 1 kl olijfolie in een pan en bak de venkel gedurende 2 minuten. Voeg vervolgens de courgette toe en bak de groenten nog een 5-tal minuten. Dan gaan de asperges en lente-uitjes erbij. Roerbak nog zo ‘n 2 minuten. Kruid met de tijm en peper en zout.
  2. Bak de halloumi in een droge pan met antiaanbaklaag aan elke kant gedurende een paar minuten tot er een mooi korstje op komt. De kaas kan in het begin wat vocht verliezen, maar geen paniek, laat dit gewoon uitdampen, daarna zal er ook een gouden korstje gevormd worden!
  3. Terwijl de halloumi bakt, voeg je de kappertjes en kerstomaatjes toe aan het groentemengsel. Laat dit nog een 3-tal minuten bakken. Draai vervolgens het vuur uit en voeg de balsamicoazijn en peterselie toe. Roer alles om.
  4. Schep de groenten op een bord en leg de halloumi hier bovenop.
    (Deze salade kan je zowel koud als warm serveren.)

Weetje:

Halloumi is een Cypriotische geiten- en schapenkaas die pas tijdens het bakken zijn smaken echt vrij geeft. Hij smaakt vrij zout en de textuur is een beetje rubberachtig. Doordat de kaas niet smelt bij verwarmen, komt er een lekker krokant korstje op. Je vindt halloumi in de meeste supermarkten.

2 reacties

    1. Dank je voor je reactie, Femke 🙂 Heel fijn om te lezen dat ook mijn oudere gerechtjes nog in de smaak vallen! Veel rondkijk- en watertandplezier nog hier in Karola’s Kitchen 😉 Laat maar weten wat je ervan vindt!

Geef een reactie

Zoek
Dropbar Content
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

En ontvang allerlei leuke extra’s, zoals seizoens kalenders, weekmenu’s en nog veel meer!