Zoek

Asperges, oesterzwammen en bloemkool met truffelolie en blauwe kaas

This week it’s all about love!
Met vandaag sensuele asperges, zwoele oesterzwammen en tintelende truffelolie om ons in de stemming te brengen voor een spicy Valentijnsweekend 😉 

Asperges zouden ons in staat stellen sneller een orgasme te bereiken. De geur van truffels lijkt sterk op die van een bronstig zwijn, wat ook ons mensenhoofd helemaal gek zou maken. En oesterzwammen die… nja, die doen eigenlijk niets. ’t Zijn uiteraard oesters die zowat het bekendste afrodisiacum zijn. Mijnheer Casanova himself vond ze “een prikkel voor de geest, de zinnen en de liefde”.
Maar oesterzwammen zijn minstens even erotiserend! Want, all you tijgers out there, de lustopwekkende eigenschappen van al die zogezegd afrodiserende voedingsmiddelen zijn namelijk nog nooit wetenschappelijk hard gemaakt – pun intended.
Ook vroeger, lang, lang geleden, wisten handelaars munt te slaan uit de liefde. Door toevallig net de meest exclusieve en dus duurste voedingsmiddelen als zinnenprikkelend te bestempelen. En vandaag gaan die fabeltjes nog steeds mee.
MAAR! Er is natuurlijk wel iets te zeggen voor het placebo-effect… Als wij asperges, truffels en ja, zelfs oesterzwammen nu erotiserend vinden, laat onze geest dan maar helemaal opgewonden worden. De rest volgt dan vanzelf wel 😉

oesterzwammen, asperges en bloemkool met truffelolie en blauwe kaas (800x533)

Ingrediënten voor twee gewone eters:

½ bloemkool, in roosjes
100 g mini-asperges
200 g oesterzwammen, in grote stukken gescheurd
50 g blauwe kaas, verkruimeld (bv. Roquefort als je van pittig houdt of Blue d’Auvergne als je het wat zachter wil)
een handvol hazelnoten, grof gehakt
1 tl truffelolie
2 tl olijfolie
eventueel een handvol verse peterselie, fijngehakt
versgemalen zwarte peper en grof zeezout

Bereiding:

  1. Breng water aan de kook en kook de bloemkoolroosjes gaar in 8 à 10 minuten.
  2. Verhit intussen 1 tl olijfolie in een braadpan (zónder anti-aanbaklaag dus) en bak de oesterzwammen zo’n 5 minuten op hoog vuur tot ze gaar en hier en daar lekker bruin en knapperig zijn. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en grof zeezout. (Voeg het zout steeds pas op het einde toe! Anders verliezen de champignons hun vocht en krijg je er nooit een lekker bruin korstje op.)
  3. Verhit 1 tl olijfolie in een wokpan en roerbak de asperges ook in 5 minuten gaar. Je kan deze eventueel samen met de oesterzwammen bakken, maar ik doe dat niet. Want het vocht dat vrijkomt uit de asperges, zorgt ervoor dat de zwammen meer gekookt dan gebakken worden en dat vind ik minder lekker. (Zie ook stap 2.)
  4. Voeg de bloemkoolroosjes bij de asperges en bak nog enkele minuten mee. Kruid opnieuw met wat peper en zout.
  5. Voeg de peterselie bij de bloemkool en asperges en schep alles goed om. Stort deze groenten in een schaal, dresseer er de oesterzwammen bovenop, vervolgens de blauwe kaas en als laatste de hazelnoten. Werk het gerecht af door de truffelolie boven de groenten te druppelen.

Tips:

Nog op zoek naar een lekker aperitiefhapje voor in je valentijnsmenu? Dan vind je mijn nori-loempia-rolletjes misschien wel iets. (Klik HIER voor het recept.) Hier staan ze alvast op het menu!

Blauwe kaas over? Probeer dan volgende gerechten zeker eens uit! (Rechtstreeks doorklikken kan via onderstaande links.)

 

Eén reactie

Geef een reactie

Zoek
Dropbar Content
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

En ontvang allerlei leuke extra’s, zoals seizoens kalenders, weekmenu’s en nog veel meer!