Zoek

Knolselder met dille, Parmezaan en hazelnoten

I pity him, de knolselder… Hij ziet er niet uit, is lastig in de omgang en velen halen hun neus voor hem op… Maar zij die een tikkeltje moeite doen om deze ruwe lelijkerd te bedwingen, worden wel beloond. Niet alleen met veel vitamine C en calcium, maar ook met heel wat lekkers!
Ik ben altijd al een grote knolselderfan geweest en heb zelfs al enkele haters weten te bekeren. Gebakken in de pan, vind ik hem het lekkerst. Als je de stukjes lang genoeg laat garen, krijgen ze een veel mildere, zelfs zoete smaak. Heerlijk… En wat ook wel een voordeel is van deze knol, is dat hij spotgoedkoop en tegelijk gigantisch is! Veel eten voor weinig centen dus. Dat gezonde voeding per definitie duur is, is bij deze dus fijntjes weerlegd.
Wees niet zuinig met de dille in dit gerecht. Het is hier een volwaardig ingrediënt en niet gewoon een garnituurke. De smaak past buitengewoon goed bij de zoete selder. Samen met de Parmezaan en de hazelnoten, krijg ik deze schotel aan iedereen verkocht!
knolselder met dille, Parmezaan en hazelnoten (640x428)

Ingrediënten voor één grote eter:

1/6 tot 1/4 knolselder, geschild, in blokjes
1 stronk witloof, gehalveerd, bittere kern verwijderd en in repen
1/2 venkel, in vrij grote stukken
een handvol verse spinazie
een grote bos verse dille (echt niet zuinig mee zijn!), grof gehakt
30 g Parmezaanschilfers
een handvol hazelnoten, grof gehakt
1 kl olijfolie
versgemalen peper en grof zeezout

Bereiding:

  1. Verhit 1 kl olijfolie en bak de knolselder gedurende 5 à 10 minuten. Voeg vervolgens de venkel toe en bak nog eens een 5-tal minuten. Roer alles regelmatig om.
  2. Voeg het witloof erbij en roerbak nog enkele minuten.
  3. Kruid met peper en zout. Meng de dille en spinazie onder de witte groenten en laat nog een 2-tal minuten doorwarmen.
  4. Schep alles op en strooi er de Parmezaan en de hazelnoten over.

Tip:

Als de groenten te vochtig worden (als je ze te lang laat stoven of te vroeg zout toevoegt), zet het vuur dan hoog en roer goed. Zo verdampt het overtollige vocht vrij snel. Je groenten zullen daardoor wel iets gaarder worden dan de bedoeling is, maar liever zo dan er een soepje van te maken!

Wat is een grote bos verse dille hè…? Ik gebruik voor deze portie de helft van zo ’n plastic doosje uit de Delhaize. Dat komt op 10 g, voor één persoon dus.

Geef een reactie

Zoek
Dropbar Content
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

En ontvang allerlei leuke extra’s, zoals seizoens kalenders, weekmenu’s en nog veel meer!