Zoek

Kruidenroerei

De ziektekiempjes hebben het nog steeds naar hun zin in mijn lijfje… En hoe graag ik ook in de keuken sta en tijd besteed aan het bedenken, bereiden en optalloren van gerechten, als ik me niet lekker voel, dan moet het ook hier snel en makkelijk gaan.
Maar voedzaam en lekker blijven uiteraard altijd, ALTIJD prioriteit!

Wel, met eitjes vallen al deze zaken probleemloos te combineren. Mijn recept voor kruidenroerei is amper een recept te noemen. ’t Is een ideetje, dat je helemaal zelf kan invullen, naar je eigen smaak en kruidentuintje.
Kippeneieren vormen een ontzettend goede en volledige, maar toch lichte eiwitbron. Ideaal om aan te sterken dus!

Ook in fris en fruitige toestand komt dit kruidenroereitje hier regelmatig op tafel. Als snelle lunch, maar meestal als stevig tussendoortje. Na een lange dag werken thuis komen, kan wel eens flink messen with my mind. Een ongelooflijke nood aan eten kan dan plots gevaarlijk de kop opsteken. Ook al hunker ik op zo ’n moment vaak naar zoet, toch kunnen fruit en yoghurt en gedroogde vruchten en noten me dan meestal niet veel voldoening geven … De term ‘bodemloos vat’ is in zo ’n situatie helaas op zijn plaats. De boule de Berlins bij bakker hier tegenover lijken dan nog meer te blinken dan anders! Even de tijd nemen om een eitje te bereiden (na een flinke, innerlijke “Get a grip!!!”) lost dit probleem gelukkig perfect op. Heerlijk vullend en voedzaam! En ik krijg er een energieboost van in plaats van een suiker- en vetverlamming.
Ook mijn feta-eitje doet trouwens perfect dienst als geniepigehongertjestemmer!

kruidenroerei
Ingrediënten voor één kleine eter:

1 ei en 1 eiwit, losgeklopt
twee handenvol verse kruiden, grof gehakt
1 lente-uitje, in fijne ringetjes
1 kl olijfolie
peper en grof zeezout

Bereiding:

  1. Verhit de olijfolie in een pan en schenk de geklopte eieren hierin. Kruid met peper en zout en roer zo ‘n 3 minuten traag, maar voortdurend om met een houten spatel. (Vergeet hierbij zeker de bodem van de pan niet.)
  2. Strooi alle kruiden en het lente-uitje over het ei. Roer nog zo ’n halve minuut om en serveer meteen!

Tip:

Een simpel restje groenten, koud of warm, maakt van dit eitje een volwaardige maaltijd. (Of dacht je nu echt dat ik hier een recept zou presenteren zonder groenten?) Ik had nog wat voorgekookte prinsessenboontjes in de koelkast staan. Gewoon peper en grof zout erover en wat van de verse kruiden en klaar!

Ik hou er wel van dat mijn roereitje nog een heel, heel klein beetje flubberig is. Als je hier geen fan van bent, roer het ei dan een minuutje langer om.

Geef een reactie

Zoek
Dropbar Content
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

En ontvang allerlei leuke extra’s, zoals seizoens kalenders, weekmenu’s en nog veel meer!