Zoek

Mediterrane groenten en schelvis uit de oven

Supersimpel, keisnel en megalekker!
mediterrane groenten en schelvis uit de oven (640x386)
Ingrediënten voor één normale eter:

250 g diepvries mediterrane groentemix 
100 g schelvis
1 tomaat, in halve schijfjes
½ rode ui, in dunne halve ringen
4 groene pikante olijven, in vieren
1 klein teentje look, geperst
¼ kl ras-el-hanout kruiden
¼ kl gedroogde oregano
½ kl harissa
1 kl olijfolie
peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verhit ½ kl olijfolie in een pan en roerbak de ui een 3-tal minuten. Voeg vervolgens de groentemix toe en stoof zo ‘n 10 minuten, tot de groenten ontdooid zijn en het vocht verdampt is. Voeg intussen de ras-el-hanout, de oregano en peper en zout toe. En als laatste de olijven.
  3. Meng de harissa, de knoflook en ½ kl olijfolie goed tot een pasta.
  4. Doe het groentemengsel in de ovenschotel en leg de halve schijfjes tomaat er dakpansgewijs bovenop. Leg het stuk vis op de tomaten en bestrijk het met het harissa-knoflookmengsel.
  5. Zet 15 à 20 minuten in de oven.

Geen paniek!

Ras-el-hanout is een Marokkaanse kruidenmengeling. Harissa is een pikante pasta van rode peper, verkrijgbaar in tubes. Beide kan je simpelweg bij o.a. Colruyt vinden. Ik heb ze leren kennen via de recepten van Pascale Naessens, maar ook Jeroen Meus kan er goed weg mee. (Nog) geen geitenwollensokkenvegetarische rariteiten dus!

Tips:

Uiteraard kan je elke witte vis hiervoor gebruiken. Ik reken 100 g, wat een relatief kleine portie is, perfect als lunch, vind ik. Pas gerust aan als je wat meer honger te stillen hebt.

Heb je tijd en zin over: maak zelf een mediterrane groentemix met verse courgette, aubergine, wortel en paprika bijvoorbeeld!

Niets uit dit artikel mag verveelvoudigd of gekopieerd worden in enige vorm, enerzijds elektronisch of digitaal, anderzijds via fotokopijen of opnamen, op welke wijze ook, zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur, Karolien Olaerts.

2 reacties

  1. Dag Karolien

    Heb deze uitgeprobeerd met de kinderen en I’m happy – ook zij vonden het lekker, al trokken ze wel een raar gezicht bij de eerste harissa-tonen :-). Mijn man vond het megalekker… dank je wel!

Geef een reactie

Zoek
Dropbar Content
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

En ontvang allerlei leuke extra’s, zoals seizoens kalenders, weekmenu’s en nog veel meer!