Zoek

Ovengroentes met gegrilde geitenkaas

De zomervakantie begon en alles kon me gestolen worden. Mijn lief was ineens mijn lief niet meer. En zo moest ik beginnen aan twee blanke maanden, klaar om gevuld te worden, liefst met de allerleukste en zomerste dingen. Ik had er geen zin in. Ik zag het niet gebeuren.
Soms kan het leven gelukkig ook heel eenvoudig zijn. Dat besefte ik tijdens een moment van zelfbeklag. En ik nam een laptop en boekte op ongeveer 15 minuten een reisje naar Porto, vertrek binnen een dag of 8. Soms moet je vooral niet teveel nadenken en gewoon de dag plukken. Want de tijd, die gaat voorbij. Sowieso en altijd. Of we nu zitten huilen in een hoekje of in de zon ijsjes aan het eten zijn langs de Douro. De tijd gaat gewoon.
En zo ging ik aan het begin van die grote vakantie naar Porto. En het was helemaal perfect. Heerlijke stad, fan-tas-tisch appartement en een vriendin bij me. We zagen mooie dingen en deden heel veel onbelangrijks. Ik kreeg op tijd en stond te kampen met acute hartpijnen, maar dat mocht dan ook gewoon. En ik verwende mezelf met een heleboel wifi-loze uren, geslenter en zonnige ontbijtjes.
Ik kookte er zo ongeveer elke dag. Soms twee keer per dag. Daar ongegeneerd alle tijd voor uitrekken die ik maar wou, maakte me rustig. En ik had het geluk dat mijn vriendin dat allemaal geduldig wou ondergaan. Haar wachten werd natuurlijk wel beloond en jullie vele Instagram-reacties deden me vermoeden dat ook jullie wel mee aan tafel wilden gaan.
Dit gerechtje maakte ik de eerste avond. Zo eenvoudig en zo lekker. Omdat het volgens de groentekalender de laatste maand is dat we nog kunnen genieten van kwalitatieve, Belgische tomaten, wilde ik dit zomerse recept toch nog snel met jullie delen. Voor we ons helemaal overgeven aan al het moois dat de herfst te bieden heeft. Geniet!

Karola's Kitchen - ovengroenten met gegrilde geitenkaas

Ingrediënten voor een grote eter:

1 courgette, in schijfjes
2 tomaten, in schijfjes
2 kleine rode uien, in ringen
een handvol basilicum, grof gehakt
50 g geitenkaas (een rolletje, zoals bv. Chavroux), in plakjes
1 tl gedroogd basilicum

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Schep de schijfjes courgette en rode ui om met 1 à 2 tl olijfolie, het gedroogde basilicum en versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Leg ze verspreid op een bakplaat en plaats zo’n 15 minuten in de oven.

Leg de schijfjes tomaat er nu bovenop, gevolgd door de plakjes geitenkaas en plaats nogmaals 10 minuten in de oven. Zet de laatste 2 minuten de grillstand aan en verhoog de temperatuur naar 250 °C. Laat de schotel grillen tot de kaas een gouden korstje krijgt.
Strooi de basilicum er tot slot bovenop en serveer.

Tips:

Dit is een licht gerecht: ideaal als avondmaaltijd wanneer je daarna fijn in de zetel ploft. Ik serveer er wat gemengde sla bij, maar als je nood hebt aan meer vulling kan je een portobello champignon inwrijven met olijfolie en mee in de oven roosteren. Daarop een bergje rucola en wat peper en zout en zelfs de grootste eter heeft meer dan genoeg!

Heb je nog geitenkaas over? Dan kan je er misschien volgende recepten mee maken:

 

Geef een reactie

Zoek
Dropbar Content
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

En ontvang allerlei leuke extra’s, zoals seizoens kalenders, weekmenu’s en nog veel meer!