Zoek

Pittige Provençaalse prinsesjes met mooie meid

Ja, ik hou van sprookjes, maar dit verzin ik niet. Mooie meid is een andere benaming voor heek, wat ik een heel lelijk woord vind. ’t Is ook een heel lelijke vis eigenlijk… Maar dat heeft ze niet zelf gekozen natuurlijk. Laten we dus maar gewoon over ‘mooie meid’ spreken.
Normaal zet ik fanatiek groenten in de kijker, maar bij dit recept wil ik het toch even over deze geweldig lekkere, stevige, witte vis hebben. Want mooie meid is één van de minder bekende vissoorten uit onze Noordzee die door de NorthSeaChefs gepromoot wordt. Deze vereniging van koks en vissers zet zich in voor die kneusjes die steeds het onderspit moeten delven voor kabeljauw en tong, om nog maar te zwijgen over die afschuwelijke tilapia- en pangasiusexoten! Ze zijn van mening dat de mensen moeten leren eten wat onze vissers binnenbrengen en dat had ik nu eens niet beter kunnen zeggen. Mooie meid it is dus!

pittige Provençaalse prinsesjes met mooie meid
Ingrediënten voor één grote eter:

250 à 300 g prinsessenboontjes, schoongemaakt
1 tomaat, ontpit en in kleine blokjes
½ rode paprika, in kleine blokjes
1 rode ui, in dunne halve ringen
3 zongedroogde tomaatjes, fijn gehakt
een handvol basilicum, fijn gehakt
1 kl gedroogd basilicum
2 kl olijfolie
150 g heek
een flinke snuif chilivlokken
peper en zout

Bereiding:

  1. Breng water aan de kook en kook de boontjes in 6 minuten beetgaar.
  2. Verhit 1 kl olijfolie en bak de rode ui tot deze bruin en krokant is. Voeg de paprikablokjes toe en laat enkele minuten mee stoven.
  3. Verhit in een pan de overige olijfolie en bak de heek aan elke kant goudbruin. Niet mee prutsen! Gewoon mooi laten liggen tot de vis lekker krokant is. Kruid met peper en zout.
  4. Voeg intussen de gedroogde en verse tomaat en het gedroogde basilicum toe aan de paprika en laat nog twee minuten op het vuur staan. Kruid naar smaak met peper en zout en schep tenslotte ook de boontjes erdoor. Voeg vlak voor het serveren de verse basilicum toe.
  5. Schep alles op een bord en dresseer wat van de tomaatmengeling bovenop de vis. Smakelijk!

 

2 reacties

  1. Ocharm, een recept zonder lovende reacties! Ik maakte deze oldie omdat ik een moestuindonatie kreeg van 1 kilo princessenbonen, en originele recepten zocht… gemazkt met een stukje zalm, en mmmmm! Het restje boontjes was de volgende dag koud ook heel lekker!

Geef een reactie

Zoek
Dropbar Content
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

En ontvang allerlei leuke extra’s, zoals seizoens kalenders, weekmenu’s en nog veel meer!