Eenvoudiger dan dit kan bijna niet. Of je moet die rode biet rauw beginnen oppeuzelen. Dit gerecht is zo simpel en tegelijk toch meer dan elegant genoeg om tijdens een etentje te serveren!
Rode bieten barsten van de mineralen en antioxidanten, die onze cellen beschermen tegen schadelijke invloeden en bovendien ontstekingsremmend werken. Een overheerlijk bordje puur gezondheidsgenot dus!
Ingrediƫnten voor twee voorgerechtporties (of ƩƩn normale eter):
1 grote rode biet, ongeschild, schoon geschrobd
Ā½ grote peer, ongeschild, klokhuis verwijderd
een handvol hazelnoten, grof gehakt
60 g blauwe kaas
een handvol verse bladpeterselie, grof gehakt
1 kl olijfolie
peper en zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 Ā°C.
- Snijd de rode biet en de peer in kleine, regelmatige kubusjes, met een ribbe van ongeveer 0,5 cm. (Ze schijnen dat ābrunoiseā te noemen.)
- Schep de blokjes om met de olijfolie en peper en zout en leg ze, zo verspreid mogelijk, op een bakplaat, voorzien van een vel bakpapier. Plaats 20 Ć 25 minuten in de oven.
- Rooster intussen de hazelnoten enkele minuten in een droge pan.
- Maak een hoopje van de rode biet en peer met behulp van een dresseerring. Verkruimel de blauwe kaas erboven. Strooi daarbovenop de hazelnoten en de peterselie.
Tip:
Verse rode bieten vind je helaas niet bij Colruyt, maar wel in de grotere Delhaizes, bij een goed groentekraam op de markt en, voor de Gentenaars, bij Bayram naast de Vrijdagmarkt.
Ben je even zot van rode bietjes als ikzelf en wil je ook ten volle profiteren van het seizoen? Dan zijn dit nog enkele omdevingersvanaftelikken ideetjes!
2 reacties
Hoi Karolien,
wat een lekkere recepten!!
Ik ben niet zo’n fan van rode bieten maar jouw recepten geven me direct zin om te weer eens te proberen.
Ik heb toevallig jouw blog ontdekt en ik heb er ondertussen al mijn ganse middagpauze aan gespendeerd. Ik heb ook jouw “levensverhaal” gelezen en ik moet zeggen dat ik wel achter jouw visie sta. Ik ben ook al aantal keren naar en diĆ«tiste geweest maar daar mocht ik maximaal 3 stukken fruit per dag eten maar kellogskoekjes als tussendoortjes waren dan wel weer toegestaan. De kilo’s gingen er af (en zijn er ondertussen alweer bij…) maar toch was het met gemengde gevoelens omdat ik niet achter die visie stond. Ik werk liever met pure ingrediĆ«nten en maak daarbij liever zelf bij havermoutkoekjes. Momenteel volg ik een 28-dagen detoxplan waarbij ik geen geraffineerde suikers, gluten, lactose, acohol en vlees mag eten. Ik denk dat jouw recepten mij hierbij goed kunnen helpen en ook om deze voedingsstijl vol te houden na mijn detox.
Groetjes
Katrien
Bedankt voor je reactie, Katrien!
Veel plezier met al mijn schrijfsels en recepten alvast š
Liefs
Karolien