Mijn verslaving aan diepvriesspruitjes met ketchup gaf ik reeds openlijk toe. Ik heb belachelijk veel zakken spruitjes in mijn diepvriezer zitten en nog veel belachelijkere voorraden ketchup in mijn kelder staan. Ik word al panisch bij de gedachte dat ik zonder zou komen te zitten. Bij diepvriesspruitjes hoort ketchup. Zoals frietjes bij mosselen horen en Ben bij Jerry. You don’t mess with that.
Maar, de foodblogger in mij, heeft het dan toch gehaald van mijn innerlijke autistje… En ik heb er, na een zware Pinterestinspiratiesessie, dan toch eindelijk eens wat anders mee gedaan, met die diepvriesspruitjes. En het resultaat mag er zijn! Geen koolhydraten deze keer, in tegenstelling tot de kidneybonen in mijn pimped out spruitjes met ketchup, maar wel blauwe kaas! And it works! Ook dit vormt een heerlijke, warme, comfortfoodcombinatie!
Maar… Ik moet toegeven… ’t Is een beetje zoals met mijn leerlingen: ik zie ze allemaal héél graag. Maar sommigen net dat kleine, minitikkeltje liever. En die met ketchup blijft the teacher’s pet in mijn keuken.
Ingrediënten voor één grote eter:
200 g diepvriesspruitjes
3 rode uien, in dikke halve ringen
2 wortelen, in schuine plakjes
60 g blauwe kaas (bv. Blue d’Auvergne)
een handjevol cashewnoten
een handjevol gedroogde cranberries
een handvol bladpeterselie, grof gehakt
1 kl olijfolie
¼ kl kurkuma
een snuif gedroogde chilivlokken
peper en zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Doe de wortel en rode ui in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Schep alles goed om. Voeg kurkuma, peper en zout toe en schep opnieuw goed om. Zet dit 30 minuten in de oven.
- Rooster intussen de cashewnoten goudbruin in een droge pan en hak ze grof.
- Kook de spruitjes in een 7-tal minuten goed gaar. Giet af en zet terug op het vuur, zodat het overtollige vocht kan uitdampen.
- Schep de wortel en rode ui onder de spruitjes en voeg ook de cranberries toe. Laat enkele minuten doorwarmen en voeg als laatste de blauwe kaas, cashewnoten en peterselie toe. Nog even goed omroeren en klaar!
4 reacties
Net klaar gemaakt met pomoen ipv wortel, echt geweldig lekker!
Weer zo’n receptje dat mij op het eerste zicht niet zo geweldig aanspreekt maar dat zo verrassend lekker is!
Dit is zeker een blijver!
Jij mag die wortelen gerust vervangen door pompoen 😉
Zeker gezien je ’s middags al zo flink je worteltjes had opgegeten!
Ik ben ook dol op spruiten met ketchup , dit recept aan manlief getoond om te bewijzen dat ik niet alleen ben ??
Ik deed er nog een restje rode bietjes bij, was ook wel geslaagd.