Zoeken

Witte bonen in veel meer dan tomatensaus

BAM! En toen was ’t winter!
Afgelopen zaterdag kon ik tijdens mijn loopuurtje nog genieten van een heerlijke zon op mijn snoet, maar zondag vroren mijn tenen er zowaar af, op de kerstmarkt in Brussel. Watskeburt?! Mijn lijf is niet meeeeeeeeeee!
Ik heb het koud en raak maar niet opgewarmd. Ik hunker naar soep en donkere chocolade en thee en mijn warmwaterkruik en… CARBS! ’t Zijn geen dagen om slaatjes of koude groenten te eten. Alles moet warm, correctie, heet zijn. Peulvruchten zijn voor mij onmisbaar tijdens deze koude winterdagen. Ze vormen een goede bron van gezonde, trage koolhydraten en zitten boordevol vezels en verzadigende eiwitten, waardoor je er een lekker vol gevoel van krijgt. Doe daar een berg zachte, warme groenten bij en… BAM! Ik kan er weer even tegen.
witte bonen in veel meer dan tomatensaus

Ingrediënten voor één grote eter:

2 wortels, geschild, in dikke schijven
¼ kleine pompoen, ontpit, ongeschild, in grote stukken
2 lange sjalotten, in ringen
1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd, in grote stukken
½ aubergine, in grote stukken
1 chilipeper, fijngehakt
1 blik tomaten in blokjes
1 ½ kl kurkuma
een snuifje kaneel
½ groot blik witte bonen, uitgelekt en afgespoeld
2 kl olijolie
versgemalen peper en grof zeezout
eventueel een handvol verse koriander, grof gehakt, voor de afwerking

Bereiding:

Verhit de olijfolie in een wokpan en roerbak de sjalotten gedurende een 5-tal minuten. Voeg vervolgens alle andere groenten en kruiden toe en laat nog eens 5 à 10 minuten verder stoven.

Overgiet vervolgens met de tomaten uit blik en laat alles 15 à 20 minuten pruttelen, tot alle groenten gaar zijn.

Meng de bonen onder het stoofpotje en laat nog 2 minuten doorwarmen.
Strooi de verse koriander over het geheel en klaar!

7 reacties

  1. Eens door je oudere recepten gegaan en gisteren hebben we hier met het gezin van genoten. Best een pittig gerecht en lekker met een beetje zure room erbij!
    Omdat we met 5 zijn en het dus een grote pot was, duurde het wel aanzienlijk langer (bijna anderhalf uur) voor alle groenten zacht waren.
    Dank je wel alweer!

Geef een reactie

Zoeken
Dropbar Content
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

En ontvang allerlei leuke extra’s, zoals seizoens kalenders, weekmenu’s en nog veel meer!