Zoeken

Zonnige groentjes uit Gent

Om het helemaal warm van te krijgen…
Vooral wanneer je de dooier stuk maakt en dat heerlijke eigeel zich tussen al die smaakvolle groenten wriemelt: heerlijk!

zonnig groentestoofpotje (640x436)
Ingrediënten voor één grote eter:

1 wortel, geschild, in schijfjes
¼ flespompoen, ontpit, geschild, in grote blokjes
8 champignons, schoongeborsteld, in grote stukken
1 kleine rode ui, in halve ringen
½ rode paprika, zaadlijsten verwijderd, in grote stukken
1 tomaat, in stukjes
½ kl kurkuma
½ kl ras-el-hanout
een handjevol verse koriander, fijngehakt
1 ei
1 kl olijolie
een snuif gemalen, gedroogde chilipeper
peper en zout

Bereiding:

  1. Verhit een ½ kl olijfolie in een wokpan en roerbak de rode ui gedurende een 2-tal minuten. Voeg vervolgens de wortel en pompoen toe en laat een 3-tal minuten verder stoven.
  2. Voeg de paprika en champignons toe. Laat alles onder regelmatig roeren een 10-tal minuten bakken. Voeg intussen de kurkuma, ras-el-hanout, chilipeper en peper en zout toe.
  3. Verhit een ½ kl olijfolie en bak in enkele minuten een spiegelei.
  4. Voeg intussen de tomaat toe aan de groenten en laat deze een 3-tal minuten meestoven.
  5. Strooi de verse koriander over de groenten en presenteer het spiegeleitje erbovenop.

Geef een reactie

Zoeken
Dropbar Content
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

En ontvang allerlei leuke extra’s, zoals seizoens kalenders, weekmenu’s en nog veel meer!