Om het helemaal warm van te krijgen…
Vooral wanneer je de dooier stuk maakt en dat heerlijke eigeel zich tussen al die smaakvolle groenten wriemelt: heerlijk!
Ingrediënten voor één grote eter:
1 wortel, geschild, in schijfjes
¼ flespompoen, ontpit, geschild, in grote blokjes
8 champignons, schoongeborsteld, in grote stukken
1 kleine rode ui, in halve ringen
½ rode paprika, zaadlijsten verwijderd, in grote stukken
1 tomaat, in stukjes
½ kl kurkuma
½ kl ras-el-hanout
een handjevol verse koriander, fijngehakt
1 ei
1 kl olijolie
een snuif gemalen, gedroogde chilipeper
peper en zout
Bereiding:
- Verhit een ½ kl olijfolie in een wokpan en roerbak de rode ui gedurende een 2-tal minuten. Voeg vervolgens de wortel en pompoen toe en laat een 3-tal minuten verder stoven.
- Voeg de paprika en champignons toe. Laat alles onder regelmatig roeren een 10-tal minuten bakken. Voeg intussen de kurkuma, ras-el-hanout, chilipeper en peper en zout toe.
- Verhit een ½ kl olijfolie en bak in enkele minuten een spiegelei.
- Voeg intussen de tomaat toe aan de groenten en laat deze een 3-tal minuten meestoven.
- Strooi de verse koriander over de groenten en presenteer het spiegeleitje erbovenop.