Zoek

Sinaastonic

Op restaurant lijkt het vaak wel alsof ik de enige niet-alcoholdrinker op deze planeet ben.
Als je een aperitiefje wil bestellen, ben je meestal aangewezen op een verse fruitsap. Als je het getroffen hebt, krijg je deze in een mooi glas met een zwart rietje (want alleen zwarte rietjes zijn stijlvol). Maar om één of andere reden, zien zelfs self-claimed trendy zaken hier het nut niet van in. Ik heb zo ’n vaag vermoeden dat al hun tijd gaat naar het snijden van komkommertjes en het plukken van besjes om al die hippe gin-tonics tot in de puntjes op te smukken.

Lang leve bars&resto’s die wél creatief genoeg zijn om lekkere mocktails te bedenken dus! Mijn inspiratie voor dit überzomerse aperitief vond ik reeds jaren geleden in een eenvoudige brasserie. Ik maakte er mijn eigen, calorie-arme versie van, maar vermits zij de originele “eskimo” doopten, hoort deze ook “eskimo” te heten, vind ik. Hoewel ik zelf nooit voor deze naam zou kiezen. Nooit. Een eskimo cocktail op een menukaart plaatsen, is niet bepaald een goed idee… Maar zoveel “urban slang”-sprekende klanten zullen daar vermoedelijk niet over de vloer komen. Al een geluk.
eskimo
Ingrediënten voor één mocktail:

½ sinaasappel
¼ citroen
1 blikje Schweppes Zero
ijsblokjes en munt

Bereiding:

  1. Pers de sinaasappel en citroen uit. Gooi de pulp echter niet weg, maar voeg een deel (naar eigen smaak) toe aan je mocktail.
  2. Voeg ijsblokjes en Schweppes toe aan het sap en werk af met enkele muntblaadjes.

2 reacties

Geef een reactie

Zoek
Dropbar Content
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

En ontvang allerlei leuke extra’s, zoals seizoens kalenders, weekmenu’s en nog veel meer!