Zoek

Courgetterolletjes met ricotta

Het grillen geeft de courgettes niet alleen een aantrekkelijk streepjespakje, maar ook die heerlijke gerookte smaak! Het ultieme hapje om een zomerse avond mee in te zetten.
Wel nog een kleine tip voor als je deze zomerse avond in gezelschap zou inzetten. Maak de hapjes niet te groot! Zelfs Bree Van de Kamp zou er niet in slagen een halve courgette in één hap elegant naar binnen te werken…
courgetterolletjes met ricotta (2) (640x485)
Ingrediënten voor 6 rolletjes:

½ courgette
60 g ricotta
10 g pijnboompitjes
1 handvol verse kruiden (munt, oregano, basilicum en/of bieslook), superfijn gehakt
1 kl gedroogde oregano
1 kl olijfolie
peper en zout

Werkwijze:

  1. Snijd in de lengte 6 dunne plakjes van de courgette, zonder deze te breken. (Niet met de dunschiller, dan zijn ze té dun en overleven ze de grill niet heelhuids!). Bestrijk de plakjes met de olijfolie (gebruik je handen om alles goed in te wrijven) en kruid met peper, zout en de gedroogde oregano.
  2. Verhit een grillpan tot deze gloeiend heet is en bak de courgetteplakjes enkele minuten aan elke zijde, tot ze net gaar en mooi gekleurd zijn. (Als je de courgette te gaar laat worden, kunnen de rolletjes uit elkaar vallen. Vermijd dit dus!) Laat afkoelen.
  3. Rooster de pijnboompitjes kort in een droge pan tot ze goudbruin zijn. Laat even afkoelen en hak fijn.
  4. Vermeng de ricotta met de verse kruiden en pijnboompitjes. Kruid eventueel bij met peper en zout. Bestrijk elke plakje courgette met wat ricottamengsel, rol het voorzichtig op en steek er een prikkertje doorheen.

Geef een reactie

Zoek
Dropbar Content
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

En ontvang allerlei leuke extra’s, zoals seizoens kalenders, weekmenu’s en nog veel meer!